elegantna i luksuzna

Za ovom torbicom svi su se pomamili - i nakon pet godina popularnost joj samo raste

21.02.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Svjetlo modne scene ugledala je 2018. godine, a ova luksuzna torbica koju potpisuje Céline u vrlo kratkom vremenu postala je jedan od najpoželjnijih komada modnih dodataka. Obožavaju je modni stručnjaci, 'it' djevojke i trendseterice i nose je u brojnim prilikama

Najveći izazovi kreativnog usmjerenja tvrtki ne idu uvijek u pravcu inoviranja i davanja života novim i nikad viđenim kreacijama, često je važnije prvo dobro pregledati arhivu. Pogotovo kada je riječ o stoljetnim tvrtkama bogatog nasljeđa, u kojima izvlačenje dizajna iz arhive ili njegovo spašavanje od prošlosti vrlo često postaje formulom uspjeha u sadašnjosti.

To je vjerojatno na pameti imao i Hedi Slimane kada je 2018. godine na čelu brenda Celine predstavio svoju prvu kolekciju i kroz brojne modne dodatke oživio Triompheov motiv dvostrukog slova 'C', koji je nastao 1970-ih, a najviše je pažnje privukla specifična torba.

U svoju inauguralnu kolekciju za Celine, Slimane je uvrstio ovu torbu, a ona je sada, u samo pet godina, postala ne samo najpoželjnija marka, već i jedna od najluksuznijih torbi koje modni znalci najviše nose. A obzirom na svoju povijest, Triomphe je više od modnog dodatka trenutka, ona se nedvojbeno pozicionira kao bezvremenski klasik.

  • +2
Céline - torba Triomphe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Zanimljivo je da ime ove torbe i motiv dvostrukog C potječu od Arc de Triomphea u Parizu, točnije od lanaca koji ga okružuju. Céline Vipiana, osnivačica legendarne francuske modne kuće, uočila je taj detalj, odnosno da je lanac koji okružuje Slavoluk pobjede oblikovan od zrcalnog motiva C ili u polukrugu te je stvorila amblem koji je sada najprepoznatljiviji logo tvrtke.

Osim što je tijekom godina osvojila brojne slavne trendseterice i 'it' djevojke kao što su Karlie Kloss, Margaret Qualley, Alexa Chung, Brie Larson, Kaia Gerber (koja je ima u raznim bojama) ili Angelina Jolie, među ostalima, Triomphe, uglavnom u baznim bojama koje su lakše za kombiniranje, postala je i jedan od najzastupljenijih modnih dodataka među posjetiteljima međunarodnih tjedana mode.

Brojne modne zaljubljenice žude upravo za ovom torbicom koja se neprestano pojavljivala kako na Tjednu mode u Kopenhagenu, tako i na aktualnom Tjednu mode u New Yorku.

  • +23
Kopenhagen - street style Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zašto je Triomphe danas jedna od najboljih luksuznih torbi? Za početak, tu je njezina kvaliteta. Izrađena je od teleće kože, koja će trajati godinama. Veličina joj je savršena, a zahvaljujući podesivoj naramenici može se nositi preko tijela, na ramenu, pa čak i sakriti remen te je držati u ruci kao clutch. I za kraj, ima pravu količinu tihog luksuza i logomanije sadržavajući prepoznatljiv, ali klasičan i elegantan logotip.