ravno iz new yorka

Torbe kao narukvice s privjescima: Nije šala, ovo je trenutno jedan od najvećih trendova

16.02.2024 u 15:23

Bionic
Reading

Tjedni mode donose trendove koji će u narednim mjesecima vladati modnom scenom. Kolekcija jesez/zima brenda Coach prikazana na Tjednu mode u New Yorku otkriva jedna od najupečatljivijih trendova do sada – torbe dizajnirane kao narukvice s privjescima

Prošle godine pažnju modnih zaljubljenika okupirale su XL Miu Miu torbe, raskopčane i pretrpane stvarima koje su modeli uporno nosili ispod ruke. Gospođa Prada i tada je 'pogodila u žicu' i baš nikome taj modni dodatak nije promaknuo.

Prošlog tjedna u Coachu Suart Vevers istraživao je vrlo sličan koncept. Samo što na njegovoj reviji za jesen/zimu 2024., modeli nisu nosili pretrpane torbe - pretrpane torbe su nosile torbe. Dojmljivo!

Na velikim Coach torbama visjele su male Coach torbe zajedno s privjescima za ključeve na temu New Yorka u obliku pereca, jabuke i taksija. Na nekima su čak visile šalice s natpisom 'Voli New York, pored Yankees kapa i turističkih razglednica s rukopisom nažvrljanim na poleđini.

Uz to, taj neodoljivi i zapetljani spoj držanja mnogo torbi odjednom, često dodatno zapetljane sa žicom od slušalica i pomalo prljave od podzemne željeznice, predstavlja prepoznatljivu posjetnica Njujorčana. Pojaviti se na večeri s prijateljima dok se ispričavate zbog bjesomučnog nereda stvari koje ste ponijeli sa sobom je nešto na što su gradske cure jednostavne naviknule. 'To je veći suvenir od šalice s natpisom 'Volim New York', piše Harper's Bazaar.

'Ova je kolekcija', rekao je sam Vevers u bilješkama s revije,' nadahnuta je gradom kao mjestom za stare i nove ljubavne priče, napetosti između romantičnog i slikovitog te stvarnog i spontanog koje je ovdje jedinstveno.' A neopisiva grozničava energija grada, onakva koja stvara trenutke improvizacije po kojima je poznat, najbolje je predstavljena u ovom stilu torbe.

Tretiranje torbica kao narukvica s privjescima – omotavanje bisernim ogrlicama i vrpcama i nevjerojatno slatkim privjescima za ključeve od plišanih životinja – postalo je način prepoznavanja za Zoomere. Ironično, trend je inspiriran načinom na koji je Jane Birkin, koja nikako nije Zoomer, učinila da njena Birkin torba bude živa s uspomenama njezinog svakodnevnog života. Ali u vrijeme kada internet može učiniti da se moda čini depresivno uobičajenom i homogenom, neobičan stil koji odiše stvarnom osobnošću jednostavno je morao postati popularan.

  • +12
Coach zima 2024. Izvor: Profimedia / Autor: firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, Coach je dosljedno vrsta brenda koji jako dobro razumije što mlađi kupci žele, pa se čini sasvim ispravnim što je Vevers iskoristio ovu estetiku torbe kao narukvice s privjescima. Također, puno mladih već nosi njegove torbe i time vjerni oponašaju pravu kaotičnu energiju New Yorka. To je vrsta nereda za koju se nikad neće biti potrebno ispričati.