ZENDAYA

Upoznajte novu modnu ikonu: Ona doslovno može sve nositi i u svemu izgledati senzacionalno

15.05.2019 u 06:10

Bionic
Reading

Mlada zvijezda koja se proslavila ulogom u Disneyjevoj teen seriji 'Shake It Up' polako gradi respektabilnu karijeru u Hollywoodu, a modni kritičari ne prestaju hvaliti njezin stil, kojem ne manjka sklonosti eksperimentiranjima i modnim iskoracima

Američka glumica Zendaya i modni stilist Law Roach svoju uspješnu modnu suradnju započeli su 2011. godine, kada je bivša Disneyjeva zvijezda imala tek 14 godina i tražila idealnu kombinaciju za premijeru glazbenog dokumentarca 'Never Say Never' o pjevaču Justinu Bieberu.

Roach je Zendayi tada bio znan kao prijatelj obiteljskog prijatelja koji je u vlasništvu imao vintage modnu trgovinu u Chicagu. Preko noći Roach je shvatio da svoju profesionalnu karijeru ne želi graditi kao vlasnik butika, već stilist slavnih, a sve ostalo je povijest.

Glumica i ambiciozni, samoprozvani 'arhitekt imidža' Law Roach kliknuli su na prvu, no Zendayin modni put od tinejdžerske zvijezde do glumice koja se ne boji modno riskirati nije bio lagan.

  • +23
Zendaya - modni stil Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'U prošlosti Zendaya kao Disneyjeva zvijezda nije tretirana s poštovanjem u modnom svijetu', priznaje Roach, istaknuvši kako je umjesto odbijenica dizajnerskih imena počeo istraživati police s odjećom koju su slavne zvijezde već nosile kako bi odjenuo svoju mlađahnu modnu muzu.

'Započeo sam kampanju odijevanja Zendaye u odjeću koju su druge zvijezde već imale priliku nositi jer sam znao da ću joj na taj način osigurati poziciju u člancima na temu 'Tko ju je nosio bolje'. Od početka sam znao da Zendaya zaslužuje mjesto na modnim stranicama, pa sam učinio sve što je u mojoj moći da bude primijećena. Upravo je moda pomogla Zendayi u tranziciji od Disneyjeve zvijezde do glumice koja osigurava globalan uspjeh filmovima na kino blagajnama', uvjeren je Roach.

Za svoju dugogodišnju klijenticu Roach više ne odabire haljine na temelju toga da se postignu bolji modni rezultati od njezinih rivalki na crvenom tepihu, nego po jedinstvenom kriteriju koji se odnosi na to čini li ih ta kreacija sretnim.

'Voljeli njezina izdanja na crvenom tepihu ili mrzili, cijenimo što ljudi govore o njima jer svaki modni trenutak koji stvorimo predstavlja neustrašiv izbor i svojevrstan vrhunac karijere', priznaje Roach.

  • +10
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Samo nekoliko mlađih holivudskih glumica imalo bi dovoljno karizme da utjelove lik Ivane Orleanske na crvenom tepihu Met Gale kao Zendaya ili odlučno odaberu kožnu haljinu s potpisom Augusta Gettyja, u kojoj je bilo nemoguće sjediti na dvosatnoj ceremoniji dodjele nagrada MTV Movie and TV Awards, samo zato što je njoj i njezinom stilistu donijela radost.

  • +6
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Nju je tako zabavno gledati kako živi na crvenom tepihu i priziva različite likove. Zendaya je odličan uzor mladim djevojkama jer ona doslovno može i sve će nositi', ističe Roach.

Danas 22-godišnja Zendaya još uvijek je 'ista dosadna sestra' Roachu, a jedina je razlika u tome što svijet danas puno očekuje od mlade žene s vojskom od 52 milijuna fanova na Instagramu.

'Ona ima odgovornost živjeti i predstavljati se na određeni način i to je uvijek poštovala. Mnoge djevojke njezine dobi ne libe se posegnuti za otkrivajućim kreacijama, a mi još uvijek nismo stvorili takav provokativan modni trenutak. Ona zna tko su njezini obožavatelji i oni odrastaju s njom.'

  • +8
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Roach vjeruje da je Zendaya dobro prihvaćena ne zbog prepoznatljivog stila, već baš zbog činjenice da ga - nema. Posao stilista slavnih često predstavlja usavršavanje imidža klijenta, no Zendaya je, kako ističe Roach, jedna od rijetkih djevojaka u industriji za koju nikad ne znate što će odjenuti i pritom se uvijek potrudi prirediti iznenađenje.

'Čista emocija', tim riječima Roach opisuje trenutak kada vidi kombinaciju za nju na modnoj pisti i prolaze ga trnci kada ju ona odjene, a to je ono što ga pokreće da pronađe najljepše komade za nju.

Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: tportal montaža

Zbog haljine s potpisom Giambattiste Vallija, koju je Zendaya nosila na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar, Roach je svaki dan u pet tjedana zvao PR-a brenda. Haljina u kojoj ju je Roach vidio bila je namijenjena drugoj slavnoj dami, ali, kao i na samom početku njihova profesionalnog odnosa, Roach ne prihvaća 'ne' kao odgovor.

Njihovo zajedničko putovanje se nastavlja, a zahvaljujući uspješnoj modnoj suradnji sa Zendayom, Law Roach je postao uspješan i prepoznatljiv modni stilist s impresivnim popisom slavnih klijentica s kojima je imao priliku raditi.