80:20

Tajna njezine vitke linije: Nicole Kidman ovom je planu prehrane vjerna godinama

19.06.2020 u 17:14

Bionic
Reading

Vjerojatno najpoznatija australska glumica 20. lipnja slavi 53. rođendan. I dok je na licu radila mnoge zahvate, kada je riječ o tijelu i vitkoj figuri, u njezinom slučaju radi se o kombinaciji dobrih gena, redovitog vježbanja, ali i plana prehrane kojeg se godinama pridržava

Ona je jedna od najslavnijih glumica današnjice. Sa svojih 1,8 metara visine ne može proći nezamijećeno gdje god da se pojavi, a tome u prilog ide da unatoč činjenici da će sutra, 20. lipnja, na torti puhnuti u čak 53 svijeće, njezina je linija i dalje vitka kao na početku njezine karijere.

Baš poput većine holivudskih glumica, i Nicole Kidman veliku pažnju posvećuje svom izgledu - redovito vježba, ali se pridržava i plana prehrane koji joj pomaže da ostane u top formi.

Naime, Nicole Kidman odavno je priznala kako, kada je riječ o prehrani, i nije pretjerano stroga te da jede gotovo sve, ali umjereno. Koja je onda tajna njezine prehrane? Pridržavanje plana 80:20, što znači da 80 posto hrane koju pojede je zdravo, dok u ovih 20 posto 'zgriješi'.

Pravilo 80:20 u kratkim crtama znači da ćete i dalje, bez grižnje savjesti moći uživati u kasnoj večeri ili nekom desertu, u hrani općenito. Još jednostavnijim rječnikom to bi značilo da ako pojedete tri zdrava obroka u danu, onda su tri nezdrava vaših 20 posto za taj tjedan ili ako u danu pojedete pet malih obroka, onda u tjednu možete pojesti sedam manjih poslastica.

Uz to, Nicole Kidman redovito i vježba, a to najčešće podrazumijeva trčanje, budući da je odrasla u obitelji koja je trčala maratone, no u posljednje vrijeme u raspored je ugurala i jogu, ali i spinning, što je naziv za intenzivni trening na stacionarnom biciklu namijenjen zatezanju tijela i gubljenju težine.