NOSE SE POSVUDA

Sve samo ne obične: Ove glamurozne traperice dominiraju stajlinzima, ali i ponudom iz Zare

17.02.2024 u 18:35

Bionic
Reading

Kao u sezoni blagdanskih zabava, na policama Zare ponovno dominiraju glamurozne verzije traperica, nosive od jutra do mraka

Koliko su trendovi s početka milenija i dalje relevantni na modnoj sceni, dovoljno govori poželjnost cirkona. Osim modnih dodataka i obuće, s naglaskom na trendovskim balerinkama, ovaj sjajni detalj danas naveliko krasi i različite siluete traperica.

Od 2022. godine, kada su dominirale modnim revijama brendova Dolce & Gabbana i Blumarine, bogato ukrašene traperice neodoljivi su mikro trend s početka milenija kojemu su potpuno novi smisao dali modna kuća Valentino i njezin dizajner Pierpaolo Piccioli.

U haute couture kolekciji za aktualnu sezonu Piccioli je predstavio hlače koje je lako zamijeniti za traperice. Riječ je o promišljenoj optičkoj iluziji postignutoj svilenim gazarom, prošaranim staklenim perlama u 80 nijansi indigoplave koje oponašaju prirodnu dubinu trapera.

S druge strane tom istom kolekcijom stvorio je pravu revoluciju u svijetu visoke mode predstavivši vintage traperice brenda Levi's iz 1966. godine, proizvedene s pogrešnom etiketom, na kojoj je čak i E velikim slovom - upleteno u zlatne listiće.

Njih, kao i cjelokupnu kombinaciju s piste u Parizu, ovih je dana na ulicama New Yorka isfurala latino diva Jennifer Lopez.

  • +6
Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glamurozne modele traperice standardno uključuju detalje poput sjajnih zakovica ili cirkona, nerijetko su istaknuti duž nogavica, pritom stvarajući efektan uzorak.

Upravo takvi modeli, po uzoru na Valentinove hlače od perlica i svile, posljednjih tjedana ne prestaju stizati na police omiljenog high street brenda iz Španjolske, a nije im odoljela ni poznata Hrvatica Nikolina Pišek.

Zarine traperice sa štrasom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ljubiteljice mode s Instagrama, baš kao i stree style zvijezde okupljene u svjetskim prijestolnicama za vrijeme modnih mjeseci, već su dokazale s kakvom se lakoćom nose u dnevnoj varijanti, iako detalj svjetlucavih cirkona to na prvi pogled ne otkriva.