GRICKANJE NA RUČNIKU

Što je najbolje jesti na plaži?

04.08.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Klinci na plaži uvijek imaju dobar apetit, ali roditeljima to stvara probleme jer ne znaju što bi im sve ponijeli, a da to nisu nezdrave grickalice ili sladoled

Mališani su na moru uvijek jako aktivni, pa ne čudi šot ćete ih na svim plažama ugledati kako nakon kupanja sjede na ručniku i nešto grickaju. Na kraju se to grickanje često svodi na kupljene čipseve ili smokiće, pekarske proizvode i slične poslastice. Znate da to nije najzdraviji način prehrane, stoga bi to trebale biti iznimke. Evo nekoliko ideja što dati klincima i zaista vrijedi probati jer su gladni, pa će možda upravo tada najlakše prihvatiti zdrave promjene.

Orašasti plodovi i sušeno voće

Malo sušenog voća klincima će dati potrebnu energiju, a možete prije polaska na plažu složiti miks i dodati bademe i slične orašaste plodove.

Svježe voće

Trebalo bi biti sastavni dio prehrane svakog čovjeka, a ljeto je zaista idealno vrijeme da klincima usadite tu naviku. Uz breskve, marelice ili kruške, koje je dovoljno oprati i staviti u vrećicu, djeci će možda biti simpatično jesti komadiće sočne dinje ili lubenice.

Domaće kiflice ili krekeri

Budući da djeca često traže nešto konkretno, možete ispeći domaće kiflice ili krekere s kvalitetnijim sastojcima nego što su u gotovim pekarskim proizvodima.

Kuhani ili pečeni kukuruz

Idealna ideja ako ste zaboravili nešto pripremiti ili su djeca još uvijek gladna jer ga često možete kupiti direktno na plaži.

Sokovi, limunada i čaj

Prirodni sokovi, koje možete sami napraviti, odlična su vitaminska bomba. Pripremite ih prije polaska na plažu, malo ohladite i klinci će ih sigurno popiti bez pogovora. Ledeni čaj ili limunadu možete zasladiti s malo meda, što je opet vrlo zdrava varijanta.

Energetske pločice

Većina djece rado će pojesti energetsku pločicu jer možete kupiti one koje imaju i malo čokolade, a to je opet bolja opcija od čokolade, čipsa ili smokija.

Sendvič

Da, ono što su nama pripravljale naše majke dok smo bili djeca i dalje je dobra ideja. Uzmite integralni kruh, malo sira i povrća ako ne nosite hladnjak. Možete staviti i malo salame, ipak ste svi zajedno na odmoru, nije potrebno baš slijepo se držati svih pravila zdrave prehrane.