OBOŽAVAJU IH DILJEM SVIJETA

Slavne ljepotice pale su na iste kultne sandale koje su proglašene najpoželjnijom obućom sezone

04.08.2020 u 10:28

Bionic
Reading

Stotine tisuća žena diljem svijeta zaljubilo se u kultne kožne sandale 'Arizona' s potpisom brenda Birkenstock, uključujući i jedne od najplaćenijih manekenki današnjice, Kendall Jenner i Alessandru Ambrosio koje su se odlučile za model u bijeloj boji

Svake godine globalna modna tražilica Lyst analizira na stotine tisuće pretraživanja po različitim šoping stranicama i donosi nam vijesti o najvećim modnim trendovima diljem svijeta, a u njihovom friškom izvještaju za drugi kvartal 2020. godine, najpoželjnijim modnim komadom u kategoriji ženske mode proglašene su 'Arizona' sandale brenda Birkenstock.

Kultne sandale koje se prodaju po cijeni od oko 600 kuna zabilježile su neviđeni skok popularnosti u odnosu na prvi kvartal 2020. Pretraživanja za ovim sandalama na Lystu su skočila za čak 225%, zbog čega je ova udobna obuća rasprodana u brojim online trgovinama.

  • +6
Birkenstock Arizona Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Oživljavanje brenda Birkenstock u modnim krugovima uvelike se može pripisati dizajnerici Phoebe Philo, bivšoj kreativnoj direktorici modne kuće Celine koja je tijekom svog mandata u ovoj slavnoj francuskoj kući lansirala nekoliko modela koji izgledom neodoljivo podsjećaju na kultne natikače.

Posljednjih nekoliko godina Birkenstock je surađivao s renomiranim brendovima kao što su Valentino, Rick Owens i Proenza Schouler koji su brendu pomogli da se razvije u brend koji slobodno može konkurirati razvikanim modnim kućama.

  • +7
Kendall Jenner nosi Birkenstock sandale Izvor: Profimedia / Autor: Vasquez-GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kultne sandale, poznate po svojoj udobnosti i cool dizajnu, popularizirale su i poznate ljepotice poput Julije Roberts, Julianne Moore, Michelle Pfeiffer, Heidi Klum, Jessice Albe, blizanke Ashley i Mary-Kate Olsen, Reese Witherspoon, Alessandre Ambrosio, Hilary Duff, Dakote Johnson, Emma Roberts, Mandy Moore i brojne druge.

  • +3
Alessandra Ambrosio nosi Birkenstock sandale Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Arizona ljepotice u bijeloj boji u svojem ormaru imaju i manekenke Kendall Jenner i Alessandra Ambrosio. Kendall je Birkenstock sandale uskladila s bijelim trapericama ravnog kroja i bijelim crop topom, dok je Alessandra isti model uskladila s bijelim topom i ružičastim kombinezonom s trendi tie-dye printom.