FINO I UKUSNO

Raspoloženi ste za 'bezmesni' dan? Evo ideje koja će razveseliti vaše ukućane, a uključuje popularno ljetno povrće

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 30.07.2021 14:32
  • Objavljeno 30.07.2021 u 14:32
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Mykola Lunov / Panthermedia / Profimedia

Sezona je patlidžana pa vam stoga predlažemo da isprobate recept za ovo ukusno i zdravo povrće koji će se dopasti i najizbirljivijima

Patlidžan je bogat korisnim nutritijentima, pa ako niste sigurni kako biste ga pripremili, evo odličnog i vrlo ukusnog rješenja.

Jednostavan za pripremu, ovakav obrok s češnjakom i parmezanom, savršen je uz roštilj ili samo kao vegetarijansko jelo, uz finu i osvježavajuću salatu.

Sastojci

  • 2 patlidžana
  • 2 češnja češnjaka
  • grančice ružmarina
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 100 g naribanog parmezana

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite patlidžane, uklonite im stabljike i prerežite ih na pola po dužini. Izrežite im meso i stavite ih u duboku posudu, jedne uz druge.

Na vrh rasporedite 2 usitnjena režnja češnjaka, pospite grančicama ružmarina i maslinovim uljem. Pecite u pećnici oko 30 minuta. (Možete prekriti papirom za pečenje ako patlidžani prebrzo porumene).

Pred sam kraj, oko pet minuta prije kraja pečenja, patlidžane pospite sa 100 grama naribanog parmezana. I dobar tek.

(Umjesto parmezana može koristiti i feta sir)