ZA PRSTE POLIZATI

Raspoloženi ste za nešto slatko, ali ne želite paliti pećnicu? Što kažete na omiljenu slasticu s višnjama koja se ne peče

28.07.2021 u 14:12

Bionic
Reading

Vjerojatno jedna od najpoznatijih slastica na svijetu, Schwarzwald torta, za mnoge je omiljena slatka delicija

Ako se ne možete zamisliti ovih dana u vrućoj kuhinji, a rado biste se počastili osvježavajućom home made slasticom, evo odličnog recepta za popularnu schwarzwaldicu koja se ne peče!

Za ovu ukusnu deliciju, koju mogu pripremiti i totalni početnici u kuhinji, neće vam trebati puno vremena jer se lako priprema.

Sastojci za fil od višanja (možete zamijeniti i džemom od višanja)

250 grama višanja

2 žlice chia sjemenki

žlica javorovog sirupa (po želji)

Tijesto za tortu:

350 g oraha

16 malih datulja

50 g kakaa

50 g kokosovih pahuljica

3 žlice kokosovog ulja

prstohvat soli

Krema:

500 ml kokosovog mlijeka iz limenke

Preljev:

8 komada tamne čokolade, naribane

svježe višnje (prepolovljene)

Priprema:

Kuhajte višnje na laganoj i srednjoj vatri oko 15 minuta uz stalno miješanje. Čim omekšaju, izlijte u blender i izmiksajte u glatku kremu. Ulijte tekuću mješavinu višanja s chia sjemenkama i javorovim sirupom u zdjelu i ostavite sat vremena u hladnjaku.

Dva kalupa za torte širine od 18 do 20 centimetara obložite papirom za pečenje. Pomiješajte sve sastojke za tijesto u mikseru. Podijelite tijesto u kalupe, zagladite ga i stavite u zamrzivač na oko 30 minuta.

Za kremu, mikserom u posudi istucite kokosovo mlijeko dok ne postane kremasto. Stavite u hladnjak.

Pažljivo izvadite podloge za torte iz kalupa. Prvo namažite kremu na jednu od dvije baze, a zatim nanesite smjesu od višanja. Zatim stavite drugu koru na vrh i opet premažite kremom i višnjama. Na kraju ukrasite s pokojom višnjom i ribanom tamnom čokoladom. I u slast!