PROVJERENO PALI

Popravite puknuti nokat pomoću ovog genijalnog trika i spasite manikuru

22.04.2020 u 11:01

Bionic
Reading

Ako imate slabe i krhke nokte koji često pucaju, ovaj će vam genijalan trik itekako koristiti

Ne postoji ništa iritantnije za ženu od toga kad joj pukne nokat, nakon što je nekoliko dana ranije napravila manikuru, a ako je pritom riječ o geliranim noktima, ne trebamo ni spominjati koliko je to bolno. U dobra stara vremena mogli ste otići u prvi kozmetički salon da vam poprave 'štetu', no sada kada saloni ne rade, osuđeni ste sami na sebe i svoje vještine.

No, bez brige, postoji jednostavan i jeftin trik kako možete popraviti puknuti nokat u svoja četiri zida i spasiti manikuru.

Kako spriječiti pucanje noktiju

Prije svega potrebno je znati kako uopće izbjeći pucanje noktiju. Na slabljenje noktiju najčešće utječu agresivne kemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, stoga prilikom čišćenja svog doma obavezno nosite rukavice.

Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju jest da nokte nikada ne koristite kao alat za otvaranje konzervi, struganje mrlja s površina i slično. Također, poželjno je da svaki dan na ruke i nokte nanesete kremu i ulje za zanoktice koje će vaše nokte očuvati zdravima i njegovanima.

Kako popraviti prirodni nokat

Sve što vam treba za popravak puknutog nokta je vrećica čaja, ljepilo za nokte, pinceta i rašpica. Vjerojatno se pitate što će vam vrećica čaja. Ne, nećete kuhati čaj za smirenje, nego će vam vrećica čaja poslužiti kao vezivno tkivo.

1. Operite ruke kako bi bili sigurni da su vam nokti čisti.

2. Odrežite komadić vrećice čaja (dovoljno velik da prekrije pukotinu nokta.

3. Nanesite ljepilo na cijelu ploču nokta.

4. Služeći se pincetom položite komadić vrećice na pukotinu i lagano pritisnite pincetom kako bi se bolje zalijepio.

5. Nanesite drugi sloj ljepila preko komadića vrećice i pustite da se osuši.

6. Rašpicom nježno isturpijajte površinu nokta kako bi dobili zaglađenu površinu.

7. Nokat prelakirajte završnim lakom za sjaj.

Kako popraviti akrilne i gel nokte

Umjetne nokte je, nažalost, teže popraviti od prirodnih. Uvijek možete odrezati nokat na puknutu dužinu i isturpijati ga, no ako ne želite kratiti nokat, uvijek možete zalijepiti puknuti dio nokta ljepilom za nokte koje će privremeno očuvati nokat dugim. No, ne zaboravite da će nokat u tom slučaju biti krhak i osjetljiv pa je upitno hoće li izdržati do sljedećeg posjeta kozmetičkom salonu.

Ako vam nedostaje inspiracije za manikuru kod kuće, OVDJE pogledajte neke inspirativne DIY tutorijale, a ako ne znate kako skinuti trajni lak s noktiju, OVDJE provjerite kako to učiniti brzo i bezbolno.