STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Imate duge, umjetne nokte? Evo zašto vam ne čine uslugu u doba koronavirusa

30.03.2020 u 14:25

Bionic
Reading

Do sada vjerojatno nikad niste smatrali da vaši nokti mogu biti opasni, ali stručnjaci su upravo upozorili da svatko s dugim noktima, prirodnim ili umjetnim i dodatkom laka za nokte može predstavljati rizik od koronavirusa

U razgovoru za Daily Mail, britanska stručnjakinja za ljepotu, dr. Elisabeth Dancey, upozorava da se štetne bakterije mogu pronaći ispod noktiju i na taj način s lakoćom prenijeti na vlastito lice ili druge osobe.

'Dugi umjetni nokti, kao i lakovi za nokte uvijek su zabranjivani onima koji redovito trebaju imati besprijekorno čiste ruke kao što su medicinske sestre, liječnice, terapeutkinje, kuharice, majke i njegovateljice. Klice poput bakterija, gljivica i virusa (uključujući koronavirus) mogu se nalaziti ispod prostora na noktima i lako se prenijeti na sve što dodirnete. Jednostavno rečeno, golim okom ne možete vidjeti prljavštinu koja se nalazi ispod', napominje britanska stručnjakinja ističući za primjer liječnike koji rigorozno trljaju nokte prije nanošenja rukavica i izvođenja operacija; sterilnom četkom za nokte i otopinom za dezinfekciju, a sada bismo svi trebali slijediti njihov primjer.

Ako se pitate koliko bi nokti trebali biti kratki kako biste umanjili rizik od nakupljanja bakterija ili virusa na istima, stručnjaci otkrivaju da bi idealna duljina trebala biti upravo iznad tkiva prsta, s preporukom da režete nokte što je kraće moguće u vrijeme pandemije koronavirusa.

sve osim nogometa

Učitavanje...