BEAUTY TRIKOVI

Tretmani u karanteni: Mučite se s trajnim lakom, evo kako ga najlakše odstraniti bez pomoći kozmetičarke

17.03.2020 u 17:33

Bionic
Reading

Trajni lak i gel na noktima odličan su način uređivanja ruku bez da svakog dana brinete jesu li vam nokti neuredni. No ova tehnika zadaje probleme kada je riječ o skidanju, a u ovom trenutku nisu vam dostupni kozmetičari. Evo što trebate učiniti

Pravo je vrijeme da naučite najbolji način kako kod kuće skinuti trajni lak s vaših noktiju.

Prije nego počnete sa skidanjem trajnog laka, pokušajte rašpicom što više ispolirati i ukloniti površinski sloj. Cilj je da skinete sjaj što više ali pazite da ne pritišćete previše kako ne bi oštetili nokat.

Drugi korak je da aceton za skidanje laka stavite na vatice. Dobro natopite vatice acetonom. Možete koristiti aceton na biljnoj bazi ili alkoholni. S obzirom na to da se radi o čvršćim teksturama proces će biti efikasniji ako koristite alkoholni aceton.

Vatice natopljene acetonom stavimo tako da prianjaju na cijeli nokat i bočni dio. Svaki nokat potrebno je zamotati aluminijskom folijom i ostaviti da stoji 15 minuta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kada skidate foliju i vaticu radite to pomičući i rotirajući ih s lijeva na desno polako povlačeći prema dolje. Gurač zanoktica poslužit će za skidanje laka u bočnim dijelovima.

Na kraju je potrebno ispolirati nokte mekanom rašpicom, oprati ruke i hidratizirati ih kremom.

Nakon svega dobro je na nokte nanijeti ulje za nokte i lagano ih protrljati po pločici svakog nokta. Tako ćete ubrzati obnovu vaših noktiju.