VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Pomozite, moja Octavija ne ide brže od 100 km/h!

19.01.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Posjedujem Škodu Octaviju 1.9 TDI, 66 kW, 2002. godište, s prijeđenih 167.000 km. U četvrtoj i petoj brzini malo ispod 3.000 okretaja u minuti auto prestaje vući - jednostavno ne vrijedi stiskati gas. Najveća brzina koju može dostići je 100 km/h. Nakon što 'zašteka' u četvrtoj ili petoj, slabije vuče i u drugoj i trećoj brzini

Mogući uzrok vašeg problema može biti vakuum crijeva od turbine. Ako vam je koje od crijeva oštećeno, onda tu vuče zrak i ne pali odmah turbinu.

Sljedeći uzrok može biti u samoj turbini. Vozilo ne može dobiti odmah snagu, nego tek onda kada se ona razvrti. Također bi trebalo provjeriti senzor protoka zraka, jer ako je on neispravan, tada ne može poslati podatke prema kompjutoru o količini zraka koja je prošla.

U svakom slučaju, preporučili bismo vam da vozilo odvezete u servis kako bi se detaljno ispitalo i ustanovilo što dovodi do vašeg problema.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.