INSPIRACIJA U PROŠLOSTI

Pogledajte novu Ikeinu retro kolekciju

26.04.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Nova kolekcija PS, koju je popularni švedski proizvođač Ikea predstavio u Milanu, oduševit će mnoge ljubitelje retro namještaja

Ikeina nova kolekcija nazvana PS predstavljena je nedavno u Milanu na Salone internazionale del mobile. Kolekcija će sastoji od 46 komada namještaja koji su postojali i u prošlosti, ali su oživljeni na nešto moderniji način, no ipak zadržavši svoj originalan i prepoznatljiv izgled.

'U Ikei nikada nećemo prestati tražiti bolje načine da se napravi namještaj. Za novu kolekciju inspiraciju smo potražili u povijesti i izazvali naše dizajnere da već postojeći namještaj pretvore u inovativne komade koji pripadaju budućnosti. I naravno, tražili smo da to učine po pristupačnim prodajnim cijenama', kaže Janice Simonsen, Ikeina glasnogovornica.

Na novoj kolekciji radilo je čak 19 dizajnera, a kolekcija će u Švedskoj i susjednim zemljama biti dostupna u svibnju ove godine. Nova kolekcija s daškom retra nudi zanimljive komade poput raznobojnih stolica, bijelih ormarića, udobnih kauča, vrlo praktičnih stolića te zanimljive komode boje drva.