NOVI TRENDOVI

Po kojim cijenama trgovine nude sjedeće garniture

15.02.2012 u 08:30

Bionic
Reading

Sjedeća garnitura obično je centar svakog dnevnog boravka jer se na njoj opušta i druži obitelj te upravo u toj prostoriji provodi zajedničko vrijeme. Kad birate sjedeću garnituru za svoj dom, osim dizajna, veličine i boje, morate paziti da ima i tu osnovnu funkciju - udobnost i praktičnost

Kao i u modi, pri odabiru sjedeće garniture nije važno hoćete li odabrati dizajnerski komad s potpisom, već je bitno da imate stila te se ugodno osjećate u vlastitu domu. Bez obzira na to kakve želje i mogućnosti imate prije nego što se uputite u kupnju sjedeće garniture, pročitajte nekoliko savjeta.

Za one koji moraju dnevni boravak koristiti i kao spavaonicu, postoje sistemi sjedećih garnitura i sofa koje se razvlače i pretvaraju u krevete. Pri odabiru garniture obratite pažnju na konstrukciju koja mora biti čvrsta. Konstrukcija se obično radi od tvrdog drva, metala ili, primjerice, šperploča. Te informacije trebale bi biti na deklaraciji, a možete ih dobiti i od prodavača.

Za manji dnevni boravak rješenje će biti mini kutne garniture uz koje možete kombinirati tabure. Njega možete koristiti i u drugim prostorijama, a dobro dođe kada je više ljudi u kući. Ako ne volite kutne garniture, koje su moderne već dulji niz godina, uvijek možete birati dvosjed, trosjed ili fotelje i sofe. Neki od njih također se razvlače u krevet, što morate provjeravati posebno za svaki komad namještaja.

Materijali kojima je garnitura presvučena stvar su osobnog izbora. Možete birati tkanine poput mikrofibre, štofa ili kože, ali pazite da budu čvrsti zbog trajnosti te pročitajte kako se održavaju.

Ako prošećete dućanima s namještajem, primijetit ćete da su trenutno moderne kombinacije kože i štofa ili kože i plišastog materijala. Kožom je obložena konstrukcija, a štofom su, primjerice, presvučeni jastuci i naslonjač. Tu se možete sami poigrati i koristiti maštu jer proizvođači nude uzorke i boje tkanina pa kombinirate varijante koje vam najbolje odgovaraju.

Uz klasični dizajn koji ćete pronaći u Emmezeti, Kiki, Lesnini i njihovom Moebelixu ili u dućanima Solidum centra, imate veliki izbor veličina sjedećih garnitura, sofa ili setova koje čine fotelja, dvosjed i trosjed. Vječnim bojama namještaja poput bež, crne, sive i bijele suprotstavlja se trendi ljubičasta, a i ljubitelji crvene ili drugih jarkih boja doći će na svoje. No, obzirom da sami možete birati kombinaciju, gotovo da nećete naići na problem što se boja tiče. Jedino što ćete u tom slučaju pričekati isporuku.

Jedan od mnogobrojnih savjeta kako odabrati boju sjedeće garniture ima i dizajner Mark McCauley, autor knjige 'Color Therapy at Home: Real Life Solutions for Adding Color to Your Life'.

Boju garniture možete odabrati prema nekom drugom komadu namještaja ili primjerice tepiha. Ako imate orijentalni tepih pogledajte koja boja prevladava i pazite da ta boja odgovara novoj sjedećoj garnituri. Ako pak neki drugi komad namještaja ili zid ima dominantnu boju, ravnajte se prema njima. Pogledajte u fotogaleriji što se nudi u našim dućanima namještaja i po kojim cijenama.