Ključ zaštite od viroza i bolesti leži u snažnom imunitetu, a jedan od najjednostavnijih i najprirodnijih načina 'jačanja imuniteta' je unos sezonskog voća
Viroze trenutno haraju, a najbolji način da se zaštitimo od njih je podizanje imuniteta. Jedan od najprirodnijih i najukusnijih načina za jačanje imuniteta jest konzumacija sezonskog voća koje je bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima.
U zimskim mjesecima preporučuju se jabuke, koje su bogate vlaknima i energijom, a pritom, što mnoge veseli, sadrže malo kalorija. Kruške su također izvrstan izbor jer uz visoki sadržaj vlakana i antioksidansa pomažu u jačanju obrambenih snaga organizma. Šumsko voće poput borovnica i jagoda sadrži mnogo vitamina C i ima snažna protuupalna svojstva.
Naravno, ne smijemo zaboraviti ni agrume poput naranči i grejpa koji dodatno podižu imunitet zbog visokog udjela vitamina C. Šipak je također bogat antioksidansima i vlaknima, a pomaže i u zaštiti stanica i jačanju zdravlja kostiju.
’Uparivanje voća s izvorom proteina ili zdravih masti poput jogurta, orašastih plodova ili sjemenki može pomoći u stabilizaciji razine energije i učiniti ga zasitnijim... Zamrznuto šumsko voće je također potpuno u redu i odlično je za pripremu zimskih kompota s koricom naranče i cimetom', otkrio je britanski nutricionist Hobson za Daily Mail.
Također, objasnio je kako je ipak najispravniji način za konzumaciju voća upravo kada je svježe, a naglasio je i kako je zadržavanje kore voća preporučljivo jer se u njoj nalazi veći dio vlakana i antioksidansa.