HIT BOJE

Ove ćemo boje kose najviše tražiti kod frizera u narednim mjesecima

04.01.2021 u 14:28

Bionic
Reading

Razmišljate o promjeni boje kose? Zima je pravo vrijeme za to, a mi znamo koje će boje kose biti popularne u narednim mjesecima. Evo što kažu beauty stručnjaci

Zima bi bila puno manje zabavna bez novih trendova u bojanju kose koje želimo da isprobate čim prije. Dok žalimo za prirodno osunčanim pramenovima koje smo nosili posljednjih nekoliko mjeseci, trendseterice diljem svijeta već su okrenule novu ploču i pohrlile u frizerske salone osvježiti look.

Ako je suditi prema aktualnim trendovima, slobodno možemo reći da je ova zima sve samo ne dosadna. Osim standardnih smeđih tonova, žene diljem svijeta u narednim mjesecima će se odvažiti i na neke ne baš svakodnevne nijanse, a ako razmišljate o promjeni boje kose, provjerite koje nam trendi nijanse sugeriraju trendovi.

Plavuše 70-ih

U narednim mjesecima očekuje nas povratak sedamdesetih i boemskih tekstura. Zlatno-plave nijanse bit će imperativ u 2021. Tvrdi to i frizer Alex Brownsell koji predlaže plavu jagodu i zlatno-medene tonove koji u sebi imaju žuti podton te djeluju vrlo toplo i prigodno za zimske dane.

Smeđa prošarana pramenovima

Dodavanjem toplih pramenova u boji karamele i meda vaša će kosa dobiti dimenziju i zdravi sjaj, a ne trebamo vam ni govoriti koliko su topli tonovi smeđe poželjni u ove jesenske dane. Koloristica Rita Hazan sugerira nam da prilikom idućeg posjeta frizerskom salonu kosu osvježimo pramenovima u boji 'karamele, čokolade i đumbira', dok Adam Reed predlaže dodavanje hladnih pramenova koji će neutralizirati toplinu i kosu učiniti zabavnijom.

Renesansno crvena

Jedna od omiljenih boja kose za jesen 2020. je crvena. To su potvrdili i brojni beauty stručnjaci. Taraji P. Henson svoju je kosu prije nekoliko mjeseci obojila u crveno, no Zendaya je ta zbog koje smo zavoljeli ovu vratrenu boju.

Kontrastni pramenovi u duhu 90-ih

Beauty stilisti su ovaj trend u bojanju kose prognozirali još 2019. godine, no nitko se nije previše obazirao, sve dok ga na svakom koraku Instagrama nismo počeli primijećivati. Dramatični, kontrastni pramenovi poput onih koje su nekad furali David i Victoria Beckham vratili su se u modu na velika vrata. Kylie Jenner i Dua Lipa samo su neke od slavnih ljepotica koje su objeručke prigrlile ovaj beauty trend.

Peekaboo frizura

Dvobojna kosa postala je hit u 2020., a stručnjaci tvrde kako će biti sve traženija i u 2021. Posebno je popularan trend bojanja donjeg dijela kose u kontrastnu boju, koja je vidljiva tek kada kosu podignete u rep. Takozvana peekaboo frizura odlična je za sve one žene (ali i muškarce) koje vole eksperimentirati te se ne mogu odlučiti samo za jednu boju.

Ombre i balayage neće nas napustiti

Od svog pojavljivanja na sceni mnogim ženama omiljeni pramenovi nastali tehnikom balayage smatraju se jednom od najsvestranijih tehnika nanošenja pramenova koja uspijeva laskati različitim tipovima kose. Jedna od njezinih glavnih prednosti jest ta što vješto prekriva rast korijena kose. I dok je ranijih godina bilo važno da se pramenovi ne vide, nadolazeći trendovi nalažu što uočljivije pramenove, zbog čega se mnoge trendseterice polako vraćaju nekad popularnoj ombre tehnici.

Ružičasta

Brojne žene diljem svijeta u izolaciji su bile osuđene na samostalno bojanje kose. Tada se izrodio novi trend u bojanju kose. Sve su trendseterice odjednom poželjele imati ružičastu kou. Ova sanjiva i zabavna boja osvojila je i glumicu Elle Fanning koja je bila među prvim slavnim damama koje su se odvažile obojati kosu u ružičasto, a potom su isto poželjele i brojne druge trendseterice. Pretraživanja za ružičastom kosom u prošloj godini su porasle za nevjerojatnih 900 posto.

Pepeljasto plava

Prema riječima svjetskih frizerskih stilista, takozvana pepeljuga plava boja je slatka i topa poput kose Disneyjeve princeze, izgledom odstupajući od hladnijih tonova plave, a ove jeseni slovi i za jedan od velikih trendova kada je riječ o bojanju kose. Poput boje maslaca, kremasta nijansa plave boje kose slovi za veliki jesenski trend i posebno će laskati brinetama i damama s kestenjastom bojom kose koje još uvijek nisu spremne za drastičniju promjenu imidža, a željne su promjene.

Vidljiv izrast

Vjerovali ili ne, tamni izrast je ove sezone itekako poželjan. Brojne slavne ljepotice odlučile su se pustiti izrast i prije početka pandemije koronavirusa, a mahom tijekom globalne karantene i tako započele trend koji se nije mogao pojaviti u boljem trenutku. Ovaj će beauty trend biti veliki hit i u narednim mjesecima, što su potvrdili i brojni stručnjaci.