MODERNO I EFEKTNO

Odlično uređen stan od svega 45 kvadrata

03.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Da dobrim planiranjem i mudrim odabirom namještaja i boja i u manji stan može stati sve što je potrebno, odličan je primjer ovaj švedski stan koji se prostire na svega 45 kvadratnih metara, a djeluje puno prostranije

Smješten u švedskom Goeteburgu, ovaj vedri stančić na petome katu stambene zgrade proteže se na svega 45 četvornih metara te nudi maštovito namješten i uređen dnevni boravak s kuhinjom, balkončić i spavaću sobu. Otvoreni dizajn spojenog dnevnog boravaka i kuhinje pruža udoban prostor. U manjoj kuhinji prevladava bijela boja te moderan dizajn ravnih linija, a posebno se ističe kuhinjski otok koji odlično služi i kao mjesto za doručkovanje. Pomalo sterilna bijela boja razbijena je crvenim detaljima kao što su barske stolice.

Baš kao i kuhinja, i dnevni boravak je vrlo jednostavan, a zanimljivijim je učinjen upečatljivim detaljima poput tepiha, starinskog lustera te zidnih bordura, ali svejedno prevladava minimalizam. Posebnu čar daje balkončić romantično ukrašen zelenilom i ljubičastim jastucima. Hodnik je uspješno iskorišten i kao radna soba, a ni tu detalji nisu izostavljeni, pa posebnu čar daje starinski stol, ali i zid s tapetom iznad kojega je postavljena rasvjeta, čineći tako upečatljiv kontrast.

Spavaća soba i kupaonica su vrlo jednostavne te isključivo funkcionalne. Spavaća soba ima dašak romantike zbog slatkih detalja poput slika i šarenog jastučića i tepiha, a kupaonica je čisti primjer minimalizma i funkcionalnosti, pa je tako izbačena čak i kada, te zamijenjena nagibnim podom.