POGLED KOJI OSVAJA

Nije li ovo kuća iz snova?

30.06.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Dizajnirana kako bi pružila nezaboravan pogled na prekrasnu prirodu, Lima Residence u kalifornijskom Calabasasu odličan je primjer jednostavne i moderne arhitekture čiji je naglasak na udobnosti življenja

Pravokutnog oblika, predivna Lima Residence u Kaliforniji proteže se na 418 četvornih metara, a djelo je kalifornijskog dizajnerskog studija Abramson Teiger Architects. Kuća je tematski i ogradom podijeljena na dva dijela, pa se tako na jednom dijelu nalazi glavna kuća i garaža, dok drugi dio zauzima gostinjska kuća.

Okružena je predivnom prirodom, a nenametljiv dizajn kuće savršeno se uklapa u okoliš. Posebnu pažnju privlači golemim staklenim površinama koje omogućavaju neometano stapanje unutarnjeg i vanjskog prostora.

Prostrana unutrašnjost kuće, baš kao i njezin vanjski dio, uređena je vrlo jednostavno. Bez nepotrebnog kompliciranja naglasak je stavljen na prostranost i prozračnost prostora, prevladavaju nijanse bijele i sive boje uz dozirano osvježenje efektne narančaste. Moderni komadi namještaja uspješno su spojeni s onima nešto klasičnijima, a najljepši ukras kuće svakako je predivan pogled koji se pruža iz gotovo svakoga kutka. Dodatni 'začin' je bazen, koji okružuje romantična rasvjeta.