ZANIMLJIVO I FUNKCIONALNO

Neobična obiteljska kuća s golf igralištem

05.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Japanska arhitektonska tvrtka no.555 dizajnirala je vrlo neobičnu obiteljsku kuću u kojoj je na neuobičajen, a opet zanimljiv i funkcionalan način spojila utjecaj modernog dizajna te originalne arhitekture u japanskom gradu Fukushimi

KKC kuća svojim oblikom i izgledom savršeno se uklapa u okoliš u kojemu se nalazi, a sama kuća nalazi se na stupovima odvojenima od zemlje, što njezinim stanovnicima omogućava dosta prostora u vrtu.

Sama unutrašnjost kuće podijeljena neobičnim 'rezom' na dva dijela, dok se u sredini nalazi igralište za golf, a premda djeluje zatvorenom i mračnom izvana, unutrašnjost ovog neobično dizajniranog doma zapravo je vrlo svijetla zahvaljujući velikim staklenim stijenama i prozorima s kapcima.

Kako kažu sami arhitekti, glavna misao vodilja priliko dizajniranja ove kuće bila je stvoriti dobru mogućnost komunikacije te omogućiti veliku i prostranu prostoriju za druženje. Kako kuća stoji na stupovima, vanjski prostor ispod nje služi za razne aktivnosti na otvorenom, a 'skriveni' prozori nude veliku razinu sigurnosti.

Mini golf igralište tematski dijeli kuću na dio s kuhinjom, dnevnim boravkom i blagovaonicom te dio u kojemu se nalaze spavaće sobe. U uređenju unutrašnjosti prevladava jednostavnost i ravne linije, a cijeli prostor djeluje prozračno i prostrano, što posebno oduševljava djecu koja imaju i više no dovoljno prostora za igru.