nesvakidašnji šok

Nedjeljno buđenje kakvo niste očekivali i zbog kojeg vam je drago što ste osigurali stan

10.07.2020 u 09:12

Bionic
Reading

Trebao je to biti vikend kao i svaki drugi. Buđenje bez alarma, predah od svakodnevnih obaveza i odmor u svakom smislu. Kao i brojni stanovnici Zagreba i okolice tako je mislila i Tajana Würth Mosner, kada se u subotu, 21. ožujka, spremala na spavanje

Nedjeljno buđenje u 6 sati i 24 minute bilo je neplanirano rano i šokantno. „Potres me gotovo izbacio iz kreveta, a uz gromoglasnu tutnjavu, čulo se i lomljenje stakala i padanje predmeta. U prvom trenutku nisam shvaćala što se događa. U polusnu mi je trebalo neko vrijeme da shvatim uopće gdje sam. Iako je trajao nekoliko sekundi, meni se činilo predugo. Suprug i ja smo na brzinu pokupili osnovne stvari i dokumente te istrčali van, gdje smo pod pahuljama snijega, prvog i jedinog ove zime u Zagrebu, iščekivali sljedeći potres koji nas je opet dobro prodrmao pola sata kasnije“, započela je opisivati svoj doživljaj Tajana.

Kada se napokon sve donekle smirilo, a pahulje snijega se počele nakupljati na odjeći Tajana i njen suprug su se odlučili vratiti u stan i provjeriti stanje. Slike po podu, porazbijane čaše i razbacani predmeti prekrivali su pod u boravku. Uz to, primijetili su i pukotine na zidovima i stropu. Na prvu su pretpostavili da nije riječ o opasnim oštećenjima te da mogu ostati u stanu iako im nije bilo svejedno. Smanjenju nelagode nikako nije pomagala ni serija potresa, koji su u narednim danima i tjednima tresli Zagreb.

„Pregled statičara me je umirio, ali je i ukazao na potrebnu sanaciju koja je financijski zahtjevna ako želim da bude napravljena po pravilima struke. Srećom, poslušala sam oca koji već godinama govori kako Zagrebu prijeti potres i kako je najbolje osigurati stanove i kuće. Hvala mu na tome jer sam poslušala njegov savjet i ugovorila osiguranje doma u Croatia osiguranju. Tako sam osigurala i građevinski dio i stvari u stanu. Upravo ta polica i činjenica da Croatia stoji iza mene su mi bile utjeha u kaotičnoj situaciji koju je izazvao potres.

Croatia osiguranju sam se javila putem online obrasca i uskoro sam putem e-maila i SMS-a dobila broj odštetnog zahtjeva. Nakon toga sam agentu poslala fotografije oštećenja i dokumentaciju, a cijeli proces je tekao u prijateljskom ozračju, što mi je dodatno ulijevalo nadu da će sve biti u redu. Ubrzo nakon, stigla je procjena štete s kojom sam bila i više nego zadovoljna, jer je odgovarala iznosu ponude izvođača za sanaciju. Radovi su mogli početi, a ja sam još jednom zahvalila tati i Croatia osiguranju jer danas naš stan izgleda kao prije potresa. Dapače, još i bolje.

Od tada koristim svaku priliku i ponavljam kako je osiguranje doma Croatia osiguranja najbolje što možete učiniti za svoj stan ili kuću. Prednost je u tome što ugovaranjem paketa osiguranje doma možete osigurati građevinski dio svoje nekretnine, ali i predmete koji se nalaze u kućanstvu od najčešćih rizika poput provale, požara ili prirodnih nepogoda. Moguće je osigurati svaki dio zasebno ili pak, ako se odlučite za paket, osiguranje građevinskog dijela i stvari, uz potpunu zaštitu ostvarujete i pravo na dodatni popust na premiju osiguranja.

Uz to, ugovaranjem osiguranja doma do 31.7. za već od 21 kn/m2* ostvarujete više zaštite po povoljnijim uvjetima za cijelo vrijeme trajanja ugovora.

Više informacija možete saznati putem web stranice ili pozivom na 072 00 1884.

* Cijena od 21 kn/m2 izražena je na godišnjoj razini, a uključuje sve akcijske popuste na osiguranje građevinskog dijela u iznosu od 350.000 kn, osiguranje stvari u kućanstvu u iznosu od 175.000 kn i osiguranje od potresa bez sudjelovanja u šteti, na području grada Zagreba.