SAMO ALTERNATIVA

Nećete vjerovati čime se liječe slavni i poznati

29.12.2012 u 09:39

Bionic
Reading

Mnoge zvijezde pokušavaju na različite načine poboljšati zdravlje i izgled, a najčešće je riječ o načinima koji ulaze u tzv. alternativnu medicinu

Baš kao i ostali ljudi, i slavni i poznati imaju zdravstvenih tegoba kojima pokušavaju doskočiti na možda pomalo neobične načine.

Internetska stranica Sense about science objavila je popis 'lijekova' kojima su se ove godine liječili poznati i slavi.

Simon Cowell, inače član žirija popularne emisije 'Američki idol', ne ide nikamo bez pumpica za kisik koje redovito koristi. Cheryl Cole i Rihanna redovito odlaze na vitaminske infuzije.
January Jones, zvijezda serije 'Momci s Madisona', pije pilule u kojima se nalazi osušena posteljica.

Glumica Patsy Palmer redovito na kožu stavlja granule kave, a Gary Kemp, bivši pjevač grupe Spandau Ballet, ne može živjeti bez akupunkture. Nogometaš Mario Balotelli viđen je kako nosi traku Kinesio koja navodno liječi sportske ozljede.

Oni, dakako, nisu jedini. Mnoge zvijezde pokušavaju na različite načine poboljšati zdravlje i izgled, a najčešće je riječ o načinima koji ulaze u tzv. alternativnu medicinu. A što na sve to kaže znanost?

Nekoliko znanstvenika komentiralo je da je riječ o potpuno promašenim tretmanima za koje ne postoje nikakvi znanstveni dokazi. Naprotiv, neki od njih su štetni. Primjerice, sušena posteljica koju konzumira plavokosa January Jones može biti opasna jer sadržava neke toksine koji su opasni za zdravlje.