gotovo za pola sata

Ne možete zamisliti ručak bez mesa? Zbog ovih sočnih popečaka od tikvica mogli biste se predomisliti

17.11.2021 u 12:31

Bionic
Reading

Priprema ovih zdravih i finih popečaka od tikvica toliko je brza i jednostavna da će vas ostaviti bez riječi, baš kao i njihov sočan okus

Za dane kada želite uživati u finom obroku od mesa, povrtni popečci su odličan izbor, a ovi od tikvica sadržavaju sve sastojke koji obećavaju zdrav i nutritivno dobar obrok koji zove na još. Pripremite tikvice, krušne mrvice, jaja, sir i začine – jeste li spremni? Za pola sata imat ćete ispred sebe obrok koji će obožavati čak i oni koji ne mogu ručak zamisliti bez mesa.

Potrebni sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 2 jaja
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 4 žlice polutvrdog sira, po mogućnosti ovčjeg
  • Maslinovo ulje
  • Žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol
  • Crni papar
  • Limun

Priprema:

Operite tikvice i na krupno ih naribajte. Zatim ih stavite u cijedilo i pritisnite kako biste iscijedili sav višak tekućine.

U većoj zdjeli istucite jaja. Dodajte tikvice, krušne mrvice, sir i nasjeckani peršin, začinite muškatnim oraščićem, solju i svježe mljevenim paprom te sve dobro promiješajte.

Smjesu stavite u hladnjak na 20 minuta.

U tavici zagrijte veću količinu maslinovog ulja i pomoću žlice stavljate popečke na vruće ulje. Nemojte pretrpavati tavicu, a svaki popečak pecite oko 2 min sa svake strane, dok ne porumeni.

Pečene popečke ocijedite na kuhinjskom papiru.

Servirajte ih pokapane s nekoliko kapi limunovog soka te uz krišku limuna.