DR. MICHAEL LAITMAN

Najtraženiji svjetski mislilac i govornik stiže u Zagreb

06.05.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Dr. Laitman je hrvatskoj javnosti možda manje poznat kao profesor i intelektualac koji je proveo cijeli svoj život proučavajući ljudsku prirodu i društvo, tražeći odgovor na pitanje smisla života u našem modernom svijetu. Međutim, kombinacija između njegove akademske pozadine u društvenim znanostima, istraživanja na području obrazovanja, te opsežno znanje Kabale čine ga jednim od najtraženijih svjetskih mislilaca i govornika. Doktor Michael Laitman po prvi put dolazi u Zagreb gdje će održati predavanja, 6. i 7. svibnja

Dr. Michael Laitman je profesor je ontologije i teorije znanja, doktor filozofije i kabale te magistar medicinske biokibernetike. Pionir je integralne edukacije i osnivač ARI Instituta, koji danas ima podružnice u Sjevernoj Americi, Srednjoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi, i Zapadnoj i Istočnoj Europi. Posvećen je radu na otkrivanju i promoviranju pozitivnih promjena u obrazovnim javnim politikama i praksama, i njihovoj primjeni u najkritičnijim problemima obrazovanja našeg vremena. Predlaže novi pristup obrazovanju koji podrazumijeva uključivanje pravila življenja u međuovisnom, integriranom svijetu današnjice.

Napisao je preko 40 knjiga, koje su prevedene na 18 svjetskih jezika, a sve to s namjerom da pomogne pojedincima u postizanju sklada unutar sebe i sa svijetom koji ih okružuje. U svom radu, preko knjiga i predavanja, dr. Michael Laitman nudi konkretne smjernice za život u novom 'globalnom selu', našem sve više tehnološki povezanom svijetu. Više o njegovom radu možete naći ovdje

Njegova inovativna perspektiva zadire u sva područja života: društvena, ekonomska i ekološka sa posebnim naglaskom na obrazovanje. On postavlja osnove novom svjetskom obrazovnom sustavu temeljenom na univerzalnim vrijednostima za stvaranje koherentnog društva u našoj sve čvršće medjusobno povezanoj stvarnosti. Također, naglašava hitnost upotrebe novih alata komunikacije, uzimajući pritom u obzir jedinstvene težnje današnje mladeži, s namjerom da ih se pripremi za život u visoko dinamičnom globalnom svijetu.

Posljednjih godina, dr. Laitman je blisko surađivao sa mnogim međunarodnim institucijama i sudjelovao na nekoliko međunarodnih događaja sa 'World Wisdom Council' i 'Goi Peace Foundation' u Tokiju; Arosi (Švicarska); Düsseldorfu (Njemačka), te sa 'International Forum of Cultures' u Monterreyju (Meksiko). Na tim je svjetskim skupovima dao svoj doprinos u ključnim raspravama vezanima za svjetsku krizu, te prikazao potrebne korake za stvaranje pozitivnih promjena preko unapredjenja globalne svjesnosti. Zatim, njegov prijedlog nove svjetske obrazovne metode nedavno je predstavljen na privatnom sastanku sa Glavnom ravnateljicom UNESCO-a, g. Irinom Bokova, koja ga je nazvala 'istinskim vizionarom'.