top pet stajlinga

Nabavili ste 'ružne' sandale, hit model ove sezone, i sad se pitate s čim ih uopće nositi? S ovim kombinacijama sigurno nećete pogriješiti

20.06.2022 u 12:47

Bionic
Reading

Netom pred pandemiju na stopalima brojnih fashionistica sramežljivo su se počele pojavljivati popularno nazvane 'ružne' sandale. I dok su neki gledali u nevjerici, drugi nisu mogli dočekati da se domognu svog, itekako udobnog modela. Sandale na čičak dizajnirane po uzoru na sportske trekking sandale na vrhuncu su popularnosti, a taj trend ovog ljeta lakše je prihvatiti nego izbjeći

Sandale na čičak mnogu su ljeti nosili prilikom duljih pješačenja i boravak na otvorenom, no taj model bio je daleko od mode i stila. No, ove cipele koje ciljaju na prvenstveno na praktičnost, a ne na estetiku u posljednjih nekoliko sezona postale su vrući modni hit, a nose ih baš svi. Svoje verzije nude brojni brendovi, pa u klasične Teva i Birkenstock modele, tu s i Ganni te Arizona Love. Trekking sandale obilježava strukturirani gumeni potplat i prekriženi remenima s čičak trakom, te su prije svega vrlo praktične.

I dok su ove cipele, popularno nazvane 'ružnim' i 'češkim sandalama', pronašle put to ormara brojnih zaljubljenika u modu, mnogi se ipak još muče s pitanjem: kako kombinirati sandale za planinarenje ? I to na način da i izgledaju dobro i moderno.

  • +33
Sandale na čičak Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nosite ih uz široko krojene hlače

Široke, lepršave hlače veliki ljetni modni trend, bez obzira radi li se o lanenim modelima, laskavim satenskim hlačama, širokim palazzo hlačama ili pak ekstra dugim hlačama od odijela. Ovaj model nudi udobnost i veliku dozu stila, a nosive su kako u poslovnim kombinacija, tako i u onim znatno ležernijima. Trekking sandale hlačama širokih nogavica dat će sportski zaokret, a zadebljani potplat dobro će se slagati s duljim nogavicama.

Uz razigrane midi haljine

Prije nekoliko godina nikada ne biste ni sanjali o kombiniranju funkcionalnih cipela s ljetnim haljinama. Sada ova kombinacija predstavlja trendi izgled. Midi haljine s gingham uzorkom, volanima ili volanima vole sportske dodatke, a nošenje ovih sandala obožavat će i vaša stopala koja će uživati i ekstra udobnosti.

Slip suknje i slip haljine

Svilenkaste suknje i haljine prekrasno klize niz tijelo i tako su laskave za figuru, pa ni ne čudi da su ove sezone i dalje vrlo trendi. Ako ne želite biti predotjerani dobro je preskočiti visoke potpetice, a umjesto njih posegnite za ovim sportskim sandalama koje slip suknjama i haljinama daju ultra moderan štih. Uz suknju će se dobro slagati jednostavne majice bez rukava ili ležerna bijela košulja.

Traperice opuštenog kroja

Traperice možda nisu izbor broj jedan tijekom vrućih dana, no za vrijeme kišnih ili oblačnih dana itekako dobro dođu. Funkcionalne sandale dobro će zaokružiti urban i praktičan stajling. Kombinacija sandala s širokim trapericama opuštenog kroja ili skraćenim trapericama ravnih nogavica izgledat će posebno ležerno.

Kupaći kostim

Uz japanke, sportske sandale su obuća broj jedan za dane na plaži. I dok su japanke čisti klasik, ove sandale predstavljaju modernu alternativu.