uvijek dobar izbor

Bez obzira na sve, balerinke baš nikada ne izlaze iz mode: Ovo su najljepši modeli koje možete nositi umjesto otvorenih sandala

06.06.2022 u 16:50

Bionic
Reading

Iako su im mnogi najavljivali kraj popularnosti, čini se kako je balerinke teško skinuto s modne pozornice. Praktične, udobne i tako chic, nosive su uz najrazličitije kombinacije te predstavljaju sjajnu alternativu tenisicama i sandalama

Razdoblje pandemije obilježio je povratak iznimno udobnih i praktičnih modela cipela, a taj trend nastavio se i nakon završetka lockdowna, no sa naglašenom željom za sjajnom i elegancijom. I dok su tada u prvi plan došle prekrasne i bajkovite cipele na petu, a potom i praktične sandale, balerinkama su mnogi naslićivali modni kraj.

No, prema svemu sudeći, bili su i krivu jer su se omiljene i tako praktične balerinke vratile u još ljepšim izdanjima. Kožne, mekane i udobne, doista ih je teško nadmašiti, pogotovo ako se tome pridodaju i uvijek sjajne šljokice i blještavi detalji.

  • +12
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Jednostavno, balerinke nikada ne izlaze iz mode. Chanelove dvobojne balerinke već su desetljećima glavna tema modnih urednika, glumaca i modela. Gabrielle Coco Chanel prvi je put kreirala prepoznatljiv model u bež i crne boji 1957. godine, dodajući prepoznatljivu kontrastnu kapicu kako bi dala iluziju dužih, vitkijih nogu. Za dizajnericu se kaže da je mrzila vlastita stopala, što ju je nadahnulo da stvori elegantnu, ali praktičnu cipelu. Glumci Gina Lollobrigida i Romy Schneider bile su obožavateljice dvobojnog stila, a svake se sezone Chanel na modnoj pisti pokazuje nove iteracije ove klasične cipele.

Balerinke nesumnjivo imaju bezvremensku privlačnost, a moguće ih je spojiti sa svakim stilom i nositi u gotovo svako godišnje doba. Ljeti odlično zamjenjuju sandale visokih potpetica u večernjim izlascima, a u dnevnim varijantama su sjajan izbor kada želite sakriti stopala.