vrući trend

Tako chic i udobne: Bez imalo sumnje, ovo su najbolje sandale koje možete nositi čitavo ljeto

08.06.2022 u 06:10

Bionic
Reading

U skladu s povratkom gotovo zaboravljenih modnih trendova i ponovnog oživljavanja modela koji su se furali 90-ih i 2000-ih, u modni fokus došle su i sandale s remenčićima, takozvani fisherman modeli. Tako chic, tako vintage i tako udobne – ovo su sandale koje nećete skidati čitavo ljeto

Kada bi se morao izdvojiti jedan par cipela, it model za ljetne dane pred nama, mnogi bi vrlo vjerojatno očekivali nešto poput Versaceovih visokih satenskih sandala ili japanki s platformom u stilu 2000-ih. No cipele koje ćemo ovog ljeta tako rado nositi znatno su manje glamurozne, ali daleko svestranije. Riječ je takozvanim fisherman sandalama.

Ovom trendu podlegla je i Kaia Gerber te je nedavno u Cannesu pokazala stajling vrijedan kopiranja – nježnu, romantičnu i za ljeto savršenu bijelu haljinu u kombinaciji s crnim modelom fisherman sandala. Vrlo sličnu modnu formulu pokazala je i Marta Ortega, jedna od najmoćnijih žena u svijetu konfekcije, a posegnula je za Celineovim modelom s nešto manje remenčića.

  • +10
Kaia Gerber Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Pascal Melin. / The Photo One / Profimedia

Fisherman sandale vratile su se u modni fokus u ljetnim kolekcijama, između ostalih Prade, Max Mare i Celinea. Odlikuje ih vrlo klasičan oblik s gornjištem od isprepletenih širokih kožnih traka.

Najčešće u neutralnim i zagasitim tonovima, ove sandale dizajneri su spojili s robusnim gumenim ili platformskim potplatima (ili oboje, kao što je u Pradinom slučaju). Privlačnost ovih modela leži u njihovoj nosivosti. Naime većina ih dolazi s obloženim jastučićima, ravni su i s podstavljenim kožnim remenima te u njima bez problema možete kilometrima hodati.

Ovaj model donosi pravo osvježenje u modni svijet, a novi trend nostalgičnoj i prvotno muškoj cipeli dao je minimalistički izgled. Naprimjer, modeli koje predstavljaju The Row i Roger Vivier čisti su simbol prigušenog i nenametljivog nautičkog izgleda.

Kada je u pitanju stiliziranje ribarskih sandala, postoji zlatno pravilo – ključno je da stvari držite jednostavnima. Najbolje će se slagati s minimalističkim i nenametljivim modelima te odlično izgledati u kombinaciji sa širokim bijelim hlačama i jednostavnom plavom košuljom ili s chino hlačama i bijelom majicom bez rukava. Naravno, nosive su i s lepršavim haljinama i kombinacijama za plažu, a jedno je sigurno – jednom kada ih probate, nećete ih više htjeti skinuti.

  • +7
Fisherman sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije