TAJNE BIORITMA TIJELA

Muškarci najviše popuštaju ženama oko 18 sati

19.10.2010 u 10:18

Bionic
Reading

Ako žena uputi određeni zahtjev svom partneru oko 18 sati, vrlo vjerojatno će dobiti pozitivan odgovor. Zašto? Muškarci su u to doba skloni ispunjavanju želja

Najnovije istraživanje pokazuje da će muškarci oko 18 sati pozitivno odgovoriti na sve ženine zahtjeve jer su u to doba otvoreni za suradnju. Stoga ako žena želi nagovoriti partnera na pomoć u kući ili odlazak na put za vikend, svakako ga to treba pitati oko 18 sati, odnosno na kraju radnog dana.

S druge strane, muškarci bi trebali izbjegavati bilo kakve sukobe sa svojom partnericom oko podneva, jer su žene u to doba, kako pokazuje istraživanje, vrlo svadljive. Ipak, u to doba rijetko će pobijediti u svađi, ali bi im to moglo poći za rukom oko 15 sati.

Ako žele promaknuće na poslu, žene bi ga trebale tražiti od šefova oko 13 sati, a nikako ujutro, kad im nadređeni tek dođu na posao. Naime, istraživanje pokazuje da menadžeri najbolje reagiraju na zahtjeve radnika oko 13 sati.

Sve su to rezultati istraživanja koje je provela poznata farmaceutska tvrtka Bayer Schering Pharma, a koji su pokazali da ljudi mogu izvući puno koristi ako doznaju nešto više o bioritmu tijela. 'Na bioritam utječu hormoni, a hormoni pak na naše raspoloženje. Važno je to znati ako se želi djelovati u skladu sa samim sobom, ali i drugima', istaknula je psihologinja Evie Bentley.