PRIRODA U DOMU

Možete li zamisliti bolje uređen penthouse?

21.08.2012 u 08:00

Bionic
Reading

U ubrzanom gradu koji nikada ne spava, New Yorku, naravno, zelene površine i oaze za opuštanje često su zanemarene, no u ovome bajkovitom penthouseu to nije slučaj. Ovaj dom idiličan je primjer spajanja urbanog života i opuštajuće prirode

Dizajn bajkovitog penthousea smještenog u njujorškom Broadwayu djelo je arhitekta Joela Sandersa. Projekt je definiran dinamičnim prvim katom povezanim s krovnom terasom koja nudi nezaboravni panoramski pogled na Manhattan.

Prema riječima dizajnera, 'eko prijateljstvo' umjetnih materijala kao što su tepisi i reciklirano staklo te prirodnih materijala kao što je reciklirana stolarija od orahovine te biljke stvaraju sasvim poseban dojam i ugođaj pomičući granice između interijera i eksterijera te prirodnog i umjetnog.

U stanu prevladavaju bazična smeđa i bijela boja, a namještaj je gotovo sav drven, u usporedbi s veličinom stana, vrlo minimalističan. Cijeli stambeni dio krasi otvoreni prostor bez vrata i zidova, a prostorija je vizualno odijeljena gustim biljem te staklom koje se savršeno spaja s bijelim stupovima; jedini potpuno odvojen dio stana je kupaonica ograđena mutnim i tamnijim staklom.

Izuzetno prozračan i svijetao stan nastavlja se i na drugom katu gdje je veliki prostrani vrt, uređen raznim biljem, cvijeće i ležaljkama, čineći gotovo nemoguću činjenicu da se nalazite na New Yorku.