OD 15. DO 18. LISTOPADA

Međunarodni sajam Mystic i ove godine na Velesajmu

07.10.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Na održanoj press konferenciji, predstavljeno je 6. izdanje sajma Mystic - međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti. Mystic se održava od 15. do 18. listopada, gdje nas očekuje jedan od propulzivnijih sajmova koji bilježi rast iz godine u godinu

Na press konferenciji, prisustvovali su Marina Pavković, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam, Gordana Miošić, voditeljica sajma, Tomislav Gerić, tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza, Gordan Masnjak, pokretač projekta Kronoplja te Vedran Korunić iz HUPED-a koji su prezentirali zanimljivosti koje nas očekuju na ovogodišnjem izdanju sajma.

Ovaj sajam s ukupnim izlagačkim i programskim sadržajem ima status jednog od najvećih tematskih događanja u Europi, pored sajmova: Biofach u Nürnbergu kao najvećeg sajma te vrste, zatim ljubljanskog Narava i zdravje, Altermeda u Celju te Body, Mind & Spirit sajma u Londonu.

Na osam pozicija u tri paviljona bit će održano 200 sati predavanja, radionica i seminara uz bio tržnicu koja se pokazala vrlo posjećenom lokacijom na prošlogodišnjem sajmu.

Uz dosadašnje teme ORGANICA KrONOPLJA i ALTERNA, novost na ovogodišnjem Mysticu je 1. međunarodna izložba pčelarstva - APItera koja pored izlagačkog segmenta, po količini i kvaliteti podiže stručni i edukacijski program na još veću razinu. Važnost pčela u eko sustavu Zemlje iznimno je velika, budući bez pčela nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, a time nema ni ljudi.

Glavni partner APItere je Hrvatski pčelarski savez, uz pokroviteljstvo Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog apiterapijskog društva

Informacije o predavanjima, radionicama i seminarima ovogodišnjeg izdanja sajma Mystic, možete saznati ovdje