morski specijalitet

Mate Janković otkrio jedan od svojih recepata za kozice s tjesteninom: 'Reci Hasta la vista baby i raznesi to jelo'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL, Facebook/Drušvene mreže

U svom stilu, uz podosta prostačkih riječi jedan od naših najpopularnijih chefova, Mate Janković je na Facebook profilu na radost svojih brojnih sljedbenika podijelio jednostavni domaći recept za ukusno jelo koje se može prirediti u svakom trenutku

'Hej sretnici koji pratite stranicu ovu! Opet ja pretvaram ovu stranicu u bastion znanja i široke ruke dijelim. Takav sam, skroman samozatajan samaritanac u misiji širenja znanja', obratio se Mate Janković pratiteljima. Podijelio je recept tjesteninu s kozicama uz prikaz s fotografijama.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX

'Budi Schwartzenegger kuhanja, reci Hasta la vista baby i raznesi to jelo, nek svi skaču ushićeni oko tebe. Budi omiljen, budi u centru pažnje', poručio je onima koji se spremaju isprobati morski specijalitet na njegov način.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

'Imamo kozice jadranske, imamo češnjak, cherry rajčicu, mladi luk, tikvice, domaću šalšu, možete kap Tabasca, a i ne morate. I za kraj imamo tjesteninu bez glutena. Dakle, krenemo nježno masteći tavu maslinovim uljem. Stavimo malo češnjaka rezanog na listiće', počeo je recept poznati chef.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

'Dodamo rajčicu. Stavimo je više. Rajčica je bling tjestenine. Miješamo to i dodamo riblji temeljac ili vodu', rekao je.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Nakon toga se doda i bijelo vino. 'Uzmite nesto litarsko', savjetovao je Janković.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

'Ja obično stavim kozice sada, ne volim ih dugo kuhati jer gumiraju', napisao je, a u komentarima poručio da je to obično 4 minute.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

'Stavljam vodu za tjesteninu koju ne kuham do kraja već samo do cca 70% i stavljam ju u umak i dokuhavam', opisao je.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

'Dodam na samom kraju tikvice da ostanu fine i hrskave', napisao je. Tikvice obično kuha 30 sekundi, kako je objasnio u komentaru.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

'I tu je konačni rezultat. Sexy i sočna, kao da opisuješ fotku Samanthe Fox iz Brava 1987, a ne tjesteninu. Nadam se da sam unio malo ljepote u kućanstva Žuje u frižideru i Škore na kazeti. Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog predivnog jela i da ćete naučiti djecu spremiti isto', zaključio je taj vrhunski kuhar.

tportal

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!