morski specijalitet
Mate Janković otkrio jedan od svojih recepata za kozice s tjesteninom: 'Reci Hasta la vista baby i raznesi to jelo'

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL, Facebook/Drušvene mreže
'Hej sretnici koji pratite stranicu ovu! Opet ja pretvaram ovu stranicu u bastion znanja i široke ruke dijelim. Takav sam, skroman samozatajan samaritanac u misiji širenja znanja', obratio se Mate Janković pratiteljima. Podijelio je recept tjesteninu s kozicama uz prikaz s fotografijama.

Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX
'Budi Schwartzenegger kuhanja, reci Hasta la vista baby i raznesi to jelo, nek svi skaču ushićeni oko tebe. Budi omiljen, budi u centru pažnje', poručio je onima koji se spremaju isprobati morski specijalitet na njegov način.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
'Imamo kozice jadranske, imamo češnjak, cherry rajčicu, mladi luk, tikvice, domaću šalšu, možete kap Tabasca, a i ne morate. I za kraj imamo tjesteninu bez glutena. Dakle, krenemo nježno masteći tavu maslinovim uljem. Stavimo malo češnjaka rezanog na listiće', počeo je recept poznati chef.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
'Dodamo rajčicu. Stavimo je više. Rajčica je bling tjestenine. Miješamo to i dodamo riblji temeljac ili vodu', rekao je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
Nakon toga se doda i bijelo vino. 'Uzmite nesto litarsko', savjetovao je Janković.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
'Ja obično stavim kozice sada, ne volim ih dugo kuhati jer gumiraju', napisao je, a u komentarima poručio da je to obično 4 minute.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
'Stavljam vodu za tjesteninu koju ne kuham do kraja već samo do cca 70% i stavljam ju u umak i dokuhavam', opisao je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram
'Dodam na samom kraju tikvice da ostanu fine i hrskave', napisao je. Tikvice obično kuha 30 sekundi, kako je objasnio u komentaru.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook
'I tu je konačni rezultat. Sexy i sočna, kao da opisuješ fotku Samanthe Fox iz Brava 1987, a ne tjesteninu. Nadam se da sam unio malo ljepote u kućanstva Žuje u frižideru i Škore na kazeti. Nadam se da ćete uživati u pripremi ovog predivnog jela i da ćete naučiti djecu spremiti isto', zaključio je taj vrhunski kuhar.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook