UKUSNO I ZDRAVO
Lagano varivo s povrćem i slanutkom koje se priprema u tren oka savršeno je za proljeće

Izvor: Profimedia / Autor: Elena Hramova / Alamy / Alamy / Profimedia
Ovo lagano proljetno varivo savršen je lagani obrok idealan za proljeće, a možete ga poslužiti samostalno ili kao prilog.
-
sjajna kombinacija
Jelo koje će vas osvojiti izgledom, a zatim iznenaditi okusom: U tren oka i bez puno muke pripremite lažni rižoto
-
TRAŽIT ĆETE JOŠ
Razmišljate o jednostavnom i laganom desertu? S tortom od sira ne možete pogriješiti
-
bolje ne može
Recept za doručak dostojan kralja: Focaccia i jaja Benedict idealna su kombinacija za početak dana
Ne priprema se dugo i može biti ukusan ručak ili večera, a prednost je što ovo jelo bez problema mogu pripremiti i oni koji nisu pretjerano vješti u kuhinji.
Sastojci:
- 400 g slanutka (iz limenke ili prethodno skuhanog)
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 veliki luk
- 1 velika tikvica
- 2 mrkve
- 1 stabljika celera
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica rajčice
- 1 prstohvat slatke paprike
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 3 žlice djevičanskog maslinovog ulja
- sol
Priprema:
Operite paprike, uklonite stabljike i sjemenke, ogulite mrkvu. Celer očistite i uklonite najtvrđe listove. Stavite zelenu i crvenu papriku, mrkvu i celer u kipuću vodu na 2 minute.
Ocijedite i stavite u hladnu vodu. Povrće narežite na kockice. Za to vrijeme, ocijedite i dobro operite slanutak.
Operite tikvice i narežite je na kockice s korom. Ogulite i nasjeckajte luk na sitne kockice. Zatim, ogulite i nasjeckajte češnjak. Zagrijte maslinovo ulje u loncu i pržite češnjak i luk nekoliko minuta. Dodajte ostatak povrća i kuhajte dvije minute. Dodajte pastu od rajčice i začine, odnosno papriku i sjemenke korijandera.
Zatim dodajte pola litre vode, posolite i stavite da se kuha na srednjoj vatri oko 15 minuta. Na kraju dodajte slanutak i kuhajte još 10 minuta.
Kad je gotovo ulijte u zdjelu i odmah poslužite. I dobar tek!