PONUDA I CIJENE

Kojim proljetnim dekoracijama osvježiti dom

03.04.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Proljeće je i službeno stiglo, a dani su dulji, pa ste vjerojatno dobili volju pospremiti dom i osvježiti ga novim dekoracijama

Nakon čišćenja i spremanja zimskih stvari i odjeće u našim trgovinama lako ćete naći najrazličitije sitnice i manje komade namještaja za uređenje, a nekima od njih unijet ćete dašak proljeća i u svoj dom.

U trgovinama poput Lesnine, Kike, Livinga, Home Sweet Home, Mobelixa ili Jyska čeka vas velika ponuda. Tako stolove možete ukrasiti ptičicama, vazama, lučicama i svijećnjacima, zidove ukrasima, slikama ili satovima, a krevete jastucima ili prekrivačima.

Slike s motivom cvijeća izvrsne su za zidove u svakoj prostoriji, a ako one nisu vaš prvi izbor, možda će pravi odabir biti neki zgodni zidni sat. Također možete birati ukrase za zid koji primjerice svijetle u mraku, a takve u obliku cvjetova možete kupiti u Home Sweet Home za 229 kn.

Ako nemate dovoljno vremena ili volje brinuti o živome cvijeću, odaberite umjetno, koje možete kupovati zasebno i dekorirati po volji ili složeno u teglicama koje samo stavljate na mjesto gdje vam najviše odgovara. Tako u Lesnini jedan elegantni cvijet u bijeloj posudi možete kupiti za 129 kuna, a u Jysku zeleno umjetno cvijeće nešto manjih dimenzija stoji tridesetak kuna. Tamo ćete naći i razne vaze, a staklena vaza u zelenoj boji proljeća košta 34.90 kn.

Proljeće u kuhinju lako je dozvati uz samo nekoliko detalja. Male raznobojne vaze, koje u Mobelixu koštaju svega 15 kuna, možete staviti na prozorske klupe, stol ili radnu plohu. U Livingu pak možete odabrati zgodne podmetače za čaše koji u setovima koštaju od 30 do 45 kuna, a za vruće zdjele i kao dobar dekor svakako su podmetači za lonce u crnoj i zelenoj boji iz trgovine Home Sweet Home.

Uskrs je pred vratima i vjerojatno ćete bojiti jaja te ukrašavati dom. Ružičaste i bijele porculanske zečeve te zelene ili višebojne ptičice možete kupiti u Lesnini ili primjerice Livingu i tako upotpuniti stol za uskršnji doručak.