ZABAVNO I KORISNO

Kako urediti dom koji ističe osobnost

24.07.2012 u 07:29

Bionic
Reading

Lijepo je imati dom u kojem je sve kao iz kataloga, ali ne bi li ipak trebao odavati vašu osobnost? Odgovor je svakako potvrdan, a pročitajte kako stvoriti dom u kojem ćete potpuno uživati

Sitnice i detalji svaki dom čine posebnim, a houzz.com otkriva kako ga urediti da ističe osobnost i životni stil.

Boje

Zaboravite na najnovije hitove ili komentare prijatelja te jednostavno zidove obojite u nijanse koje su vam najdraže. Vaš se odabir neće svakome sviđati, ali kad malo bolje razmislite, koga je briga! Pa vi ćete tu živjeti, a ne netko drugi. Nemojte biti sramežljivi - spavaća soba je idealan prostor za igranje bojama.

Kod umjetnosti se tek ističe raznolikost i individualnost. Odaberite umjetnine i sitnice koje se vama sviđaju, jer ćete ih svakodnevno gledati. Ako i sami imate kreativnu crtu, to je najoriginalniji način da uredite dom. Nećete pogriješiti s obiteljskim fotografijama. Tako možete na zid objesiti nekoliko okvira s fotografijama djece. Čak ne moraju biti isti, ni u jednakim tonovima. Razigranost ćete dobiti upravo ako je svaki okvir drukčije nijanse, a time se lako možete sami poigrati jedno popodne.

Stvari iz prošlosti

Prošlost je dio sadašnjosti, posebno lijepih sjećanja i uspomena. Stoga sitnice s putovanja ili nekih događanja izložite na policama ili nekim vidljivim mjestima. To će dati osoban šmek domu, a ujedno će vas svaki put podsjetiti na neku lijepu uspomenu koju ste doživjeli. No pripazite da ne zatrpate prostor s previše sitnica, jer ćete na kraju sve zagušiti i u moru stvari ništa se neće posebno izdvajati.

Eventualno neku kolekciju, za koju vam je važno da se vidi, stavite na jedno mjesto, jer će djelovati puno impresivnije nego da je razbacana u više prostorija. Osim toga, izložite stvari koje vas podsjećaju na omiljeni hobi ili putovanje.

Modni dodaci

Nakit, šalove i modne dodatke ne morate nužno držati u ladicama i ormarima. Postoje zgodne vješalice na koje možete staviti omiljene naušnice ili ogrlicu. Tako će vam biti i pri ruci, ali i pokazati kakva ste osoba i koji stil njegujete.