DOBAR SPOJ

Jednostavno uređen stan koji spašavaju detalji

20.07.2012 u 07:20

Bionic
Reading

Nevjerojatno jednostavno, a opet tako efektno uređen stan pravi je primjer kako dobar odabir detalja može potpuno transformirati životni prostor

Smješten u švedskoj metropoli Stockholmu, obiteljski 2,5-sobni stan s pogledom na grad prostire se na punih 78 četvornih metara. Svaka prostorija u stanu uređena je vrlo jednostavno, a i svaki zaseban komad namještaja je vrlo klasičan. Naglasak je na prostranosti i prozračnosti prostora.

Jednostavno uređenje prostorija razigrano je s vrlo upečatljivim detaljima koji cijeli stan potpuni transformiraju. Tako se u dnevnom boravku opremljenim samo osnovnim komadima namještaja lončanice na prozorskim daskama, šareni bomboni u posudicama te pokoji žuti detalj. Ipak, najveći ukras stana je starinski kamin u kutu sobe te bijele ljestve koji vode na malenu galeriju.

Kuhinja i blagovaonica domišljato su od hodnika odvojene staklenim poluzidom. Tamnosmeđa boja kuhinje i jednostavan dizajn odlično je razbijen s nekoliko narančastih detalja. Baš kao i ostatak stana, i kupaonica je nevjerojatno jednostavno uređena, no ni tu nije izostao upečatljiv detalj u obliku narančaste trake na zidu.

Sedamdesetak kvadrata sasvim zgodno upakiranih krasi i maleni balkon s pogledom na užurbani grad, a i one najtmurnije razveselit će jarko crveni jastučići s bijelim zvjezdicama.