zdrava hrana

Jednostavno, brzo i fino: Luka Nižetić ima super recept za granolu

15.04.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Hrskava granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a takav doručak redovito konzumira naš pjevač, inače poznati gurman i kulinarski znalac. Popularni Splićanin ponudio je na Instagramu svoj način pripreme

Granola ili hrskavi müsli spadaju u popularnije izbore za doručak iz nekoliko razloga – brzo se priprema, odličnog je okusa i zdrava je. 'Jutro bez granole Luki Nižetiću, kako je napisao, je gotovo nezamislivo. 'Ljubi se s jogurtom, kefirom, voćem, dodatak je raznim slasticama kojima daje onaj crunchy moment, a i dobra je prijateljica s raznoraznim salatama', naglasio je pjevač.

Sastojci:

  • 100 g badema
  • 100 g oraha
  • 100 g indijskih oraščića
  • 80 g bučinih sjemenki
  • 30 g sezama
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice kokosovog ulja (može i s okusom)
  • 4 žlice meda ili agavinog sirupa (može se i pojačat slatko, ovisi kako tko voli)
  • 1/2 žličice soli Cimet (dosta cimeta)
  • Muškatni oraščić
  • Mješavina za medenjake

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Vrlo jednostavno, sve orašide prvo malo polomi. Smrvljene orašide pomiješati sa zobenim pahuljicama, zaliti s kokosovim uljem, medom, dodati sol i začine, sve istresti na pek papir, lijepo rasporediti smjesu, neka bude debljine prsta.

Peći nekih 20 minuta, dok ne pozlati. Izvaditi van iz pečnice i pustiti da odstoji. Slomiti je na komadiće i spremiti u staklenke. Rok trajanja je i do 2 mjeseca. Čuvati na suhom.