IDEALNA ZA POSEBNE PRIGODE

Jedan zalogaj ove čokoladne torte bit će vam dovoljan da se zauvijek zaljubite u nju

04.03.2021 u 14:01

Bionic
Reading

Uuskoro vam se bliži posebna prilika i želite svoje bližnje iznenaditi tortom? Naš prijedlog je da isprobate ovu sočnu čokoladnu tortu s orasima. S čokoladnom tortom teško je pogriješiti, jer gotovo da ne postoji netko tko je ne voli, a ova torta je zbog svoje stabilnosti odlična baza i ukoliko želite napraviti raskošnu tortu na više katova. Procedura je ista, no u tom slučaju će vam trebati više kalupa različitih veličina. U nastavku vas čeka recept od A do Ž

Sastojci

Za biskvit:

  • 7 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 3 žlice hladne vode
  • 3 žlice ulja
  • 11 žlica mljevenih oraha ili lješnjaka (prepecite ih zbog ljepšeg okusa)
  • 3 lice mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za sirup:

  • 200 ml vode
  • 9 žlica šećera

Za kremu:

  • 6 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 200 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 žlice oraha

Priprema

1. Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa ih umutite mikserom, postepeno dodavajući šećer sve dok ne dobijete snijeg.

2. U snijeg potom dodajte jedan po jedan žutanjak sve vrijeme miksajući, a nakon toga vodu i ulje.

3. U zdjelici pomiješajte mljevene orahe ili lješnjake, brašno i prašak za pecivo pa postepeno dodajte u smjesu s jajima.

4. Dno kalupa promjera 26 centimetara obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte smjesu za biskvit. Pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.

5. U lončić 5 minuta prokuhajte šećer i vodu. Sirup pustite sa strane da se hladi.

6. Kad je biskvit gotov, izvadite ga iz kalupa i uklonite papir za pečenje.

7. Sada se bacite na pripremu kreme. Izmutite jaja i šećer pa skuhajte u loncu na pari. Dodajte čokoladu za kuhanje i miješajte dok se ne otopi. Odložite sa strane da se hladi.

8. Posebno umutite maslac i šećer u prahu. Čokoladnu kremu žlicom postepeno dodajte maslacu i miksajte dok se sve ne sjedini. U kremu umiješajte mljevene orahe.

9. Kada se biskvit ohladio, prerežite ga na tri dijela te svaki dio natopite sirupom, a potom premažite kremom. Ponovite postupak sa svakim komadom biskvita.

10. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu te je posipajte mljevenim orasima i pustite da dobro ohladi.

U slast!