TPORTALOVA SLANA KUHARICA
Ako ne znate što biste kuhali za ručak, predlažemo vam ovaj ukusni ragu s kremastom palentom

Izvor: Profimedia / Autor: Victority / Alamy / Alamy / Profimedia
-
ZA PRSTE POLIZATI
Kad kušate ovu jednostavnu čokoladnu tortu, nećete se moći zaustaviti samo na jednom komadu
-
ZA DORUČAK ILI VEČERU
Iskoristite ostatke iz hladnjaka i složite ove ukusne i hrskave zalogaje u kojima će svi uživati
-
AROMATIČNO I FINO
Jeftin obrok koji ćete poželjeti jesti svaki tjedan: Isprobajte recept za najsočnija pileća prsa
Ragu s palentom
Sastojci
Za palentu:
- 170 g palente
- 40 g grana padano
- 2 žlice ghee maslaca
- 1 l vode
- 200 ml mlijeka
- 1,5 žličica soli
Za ragu:
- 400 g šampinjona
- 300 g mljevenog miješanog mesa
- 1 manja glavica luka
- sol i papar
- mješavina začina
- prstohvat suhog ružmarina
- 1 lovorov list
- 200 ml pasirane rajčice
- 250 ml vode
Priprema
1. Na ghee maslacu prodinstati sitno nasjeckan luk (posoliti) dok ne omekša.
2. Na luk staviti meso te dinstati 6-8 minuta, posoliti i popapriti, dodati mješavinu začina.
3. Mesu dodati pasiranu rajčicu, izmiješati, a onda podliti sa vodom. Staviti šećer, lovor i ružmarin. Neka se tako krčka 15-20 min na laganoj vatri, a onda dodati šampinjone koje ste prebrisali kuhinjskim papirom i narezali na ploške, nemojte pretanko.
4. Neka se krčka još 15-tak minuta dok šampinjoni ne budu gotovi. Nije potrebno više podlijevati vodom jer šampinjoni puste tekućinu. Kušajte te dodajte još začina ako je potrebno. Ukoliko volite da ragu bude rjeđi, povećajte količinu tekućine.
5. Sada pripremite palentu. U lonac stavite vodu i mlijeko, posolite, kada zakipi, smanjite vatru i postepeno dodavajte palentu stalno miješajući pjenjačom. Miješajte dok ne dobijete kremastu strukturu, a onda na kraju umiješajte dvije žlice maslaca i grana padano te sve dobro izmiješajte. Na tanjur poslužite palentu, a preko nje ragu.
Dobar tek!
Više recepata pronađite na blogu Opet gladni.
- hrana
- recept
- namirnice
- meso
- RECEPTI
- kuhanje
- ručak
- gljive
- palenta
- pečenje
- jelo
- obrok
- GULAŠ
- ragu
- tportalova slana kuharica
- mljevenje
- slana jela
- večeranje