ZA PRSTE POLIZATI
Kad kušate ovu jednostavnu čokoladnu tortu, nećete se moći zaustaviti samo na jednom komadu

Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia
Iskusna francuska chefica Anne-Sophie Pic otkrila je svoj recept za jednostavnu i ukusnu čokoladnu tortu koja će, niti ne sumnjamo, nestati u trenu kad je poslužite.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
-
ZA DORUČAK ILI VEČERU
Iskoristite ostatke iz hladnjaka i složite ove ukusne i hrskave zalogaje u kojima će svi uživati
-
AROMATIČNO I FINO
Jeftin obrok koji ćete poželjeti jesti svaki tjedan: Isprobajte recept za najsočnija pileća prsa
-
Video
GOTOVA ZA NEKOLIKO MINUTA
Ukusna pita od sira za dane kad nemate vremena provoditi sate uz štednjak
Sastojci:
65 grama nasjeckane tamne čokolade
- 6 jaja + 1 veliki žumanjak
- 122 grama šećera
- 60 grama kukuruznog škroba
- 30 grama brašna
- 30 grama kakaa u prahu
- 60 ml slatkoga vrhnja
- 200 ml vrhnja za šlag
- 60 ml punomasnog mlijeka
- 12 grama šećera
- 2,5 grama želatine
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 C. Razbijte šest jaja odvajajući žumanjke od bjelanjaka. Umutite bjelanjke, postupno ulijte šećer, umiješajte žumanjke, zatim kukuruzni škrob, brašno i kakao u prahu. Sve pažljivo promiješajte, a zatim izlijte na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na šest minuta, zatim odvojite tijesto s papira i stavite ga na rešetku.
U loncu zagrijte vrhnje i punomasno mlijeko. U posudi za to vrijeme umutite veliki žumanjak s 12 grama šećera, ulijte kipuću smjesu od mlijeka i vrhnja, a zatim sve vratite u lonac. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje. Dodajte ocijeđenu želatinu, a zatim nasjeckanu tamnu čokoladu. U mlaku smjesu dodajte 20 ml vrhnja za šlag.
Rezačem za kolačiće izrežite dva okrugla kruga od 19 centimetara. U prsten za pecivo od 20 cm stavite okrugli kolačić, prekrijte ga kremom, a zatim stavite drugi kolačić. Prekrijte ostatkom kreme i špatulom zagladite površinu. Stavite sve u hladnjak na najmanje četiri sata.
Prije posluživanja pospite gorkim kakaom i ukrasite (po želji) bobičastim voćem. I dobar tek!