JEDNOSTAVNO I BRZO

Isprobate li ovaj recept, više nikad nećete peći kruh u pećnici

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 28.09.2020 23:24
  • Objavljeno 28.09.2020 u 23:24
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Cseh Ioan / Panthermedia / Profimedia

Ukoliko nemate strpljenja čekati da se kruh ispeče, postoji nešto brža opcija pripreme kruha u tavi koja bi vam se mogla dopasti. Najzamorniji dio je čekanje da se tijesto digne, pa vam predlažemo da pripremu obavite prije spavanja. Uvečer možete pripremiti tijesto i pustiti ga da se diže preko noći, a ujutro ga jednostavno baciti na tavu i prepržiti sa svake strane 15-ak minuta i voila - doručak je spreman!

Sastojci

  • 400 g brašna
  • 7 g suhog kvasca
  • 200-220 ml vode
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice šećera

Priprema

1. U veliku posudu dodajte brašno, šećer i suhi kvasac te sve promiješajte.

2. Postepeno dodajte vodu i miješajte tijesto. Na pola procesa posolite. Tijesto možete zamijesiti i ručno, no bit će jednostavnije ako to učinite mikserom.

3. Formirano tijesto preselite na pobrašnjenu radnu ploču i mijesite ga rukama sa svih strana.

4. Podvucite rubove tijesta odispod tako da formirate kuglu.

5. Vratite tijesto u posudu, nauljite ga i poklopite posudu poklopcem te pustite da se diže sat i pol na toplom.

6. Tijesto zatim izvadite na radnu ploču i ponovno formirajte u kuglu. Pustite ga tako da odstoji 30 minuta.

7. Tijesto prebacite u tavu koju ste prethodno nauljili i zagrijali. Tijesto spljoštite lagano prstima tako da prekrije dno tave.

8. Poklopite tavu i pecite tijesto na laganoj vatri oko 15 minuta sa svake strane (okrenite tijesto pomoću nauljenog tanjura).

U slast!

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Yana Margulis Rubin / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!