ZA PRSTE POLIZATI

Neodoljiva čokoladna krema bez šećera u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 26.09.2020 12:42
  • Objavljeno 26.09.2020 u 12:42
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia

Dokaz da svi deserti na bazi čokolade ne moraju nužno biti slatki ovaj je recept za neodoljivu čokoladnu kremu u kojoj ćete uživati bez prevelike grižnje savjesti

Potrebni sastojci

  • 400 ml punomasnog mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 80 grama tamne čokolade bez dodanih šećera
  • 2 žumanjka
  • 60 grama sirupa od agave
  • 15 grama kakaa u prahu
  • 1 prstohvat cvijeta soli (fleur de sel)
  • 40 grama kukuruznog škroba

Priprema

1. Mlijeko prokuhajte s mahunom vanilije nakon što ste iz nje uklonili sjemenke.

2. Nasjeckajte čokoladu. Umutite žumanjke sa agavinim sirupom, a zatim dodajte kakao, fleur de sel, kukuruzni škrob i dodajte vruće mlijeko uz neprestano miješanje. Dobivenu smjesu zatim zagrijte na tavi uz neprestano miješanje kako bi se zgusnula.

3. Tavu maknite s vatre i dodajte čokoladu, a zatim miješajte dok se ne stopi sa smjesom.

4. Dobivenu čokoladnu smjesu po želji ulijte u male staklenke i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije kušanja.