TOTALNO ŠIK

Haljine su apsolutni hit na modnoj sceni, a u ovima sigurno nećete pogriješiti

30.05.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Točkice su omiljeni uzorak koji je već nekoliko sezona apsolutni hit na modnoj sceni, a mnoge poznate chic dame, poput Kate Middleton, Meghan Markle ili Melanije Trump, nikako ga se ne mogu zasititi

Šarmu vječitih točkica zbilja je teško odoljeti, a mnoge slavne fashionistice ovoga su proljeća spremno uskočile u komade s ovim trendi uzorkom koji ravnopravno konkurira animal uzorku, cvjetićima ili prugicama.

  • +37
Točkaste haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ovaj klasični dezen pristaje svima, a proslavila ga je i lijepa Julia Roberts u kultnom filmu 'Zgodna žena', kad je zablistala u damskom izdanju - u prelijepoj smeđoj haljini s bijelim točkicama i trakom od iste tkanine na šeširu.

Neodoljive točkice nikad nisu bile više chic pa smo ih vidjeli i na Seleni Gomez, Evi Mendes, španjolskoj kraljici Letiziji, Priyanki Chopri, Emmi Roberts, Ivanki Trump, Natalie Portman, Nicki Hilton, Evi Longoriji...

Neodoljive točkice simbol su mladenačke elegancije, a super je stvar to da se i najležerniji komadi za svakodnevno nošenje uz pomoć točkica lako transformiraju u efektne komade odjeće koji izgledaju totalno chic, pa čak i skupocjeno.

Ako ste u potrazi za savršenom proljetnom/ljetnom haljinom, sigurno nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za neku točkastu kreaciju jer je idealna za mnoge prigode - od šetnje po gradu, kave s prijateljicama pa do večernjeg izlaska.

  • +37
Vladavina točkica ne jenjava Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Ovo će ljeto, ni ne sumnjamo, biti 'točkasto' jer se taj uzorak savršeno sljubljuje s npr. lanom, traperom, espadrilama na punu petu i popularnim torbama od slame, ratana…

Trendi točkice rado su u svoje kolekcije uključili i poznati high street brendovi pa će šopingholičarke biti na slatkim mukama u potrazi za idealnom haljinom jer je ponuda nikad bogatija.

Uglavnom se tu radi o klasičnoj varijanti tamnoplave ili crne podloge s bijelim točkicama, no podjednako dobro izgledaju i kombinacije crvene s bijelim točkicama, zelene s ružičastim, žute s crnim i sl.

Ako niste ljubiteljica haljina, možete se odlučiti za top, košulju ili bluzu s točkicama koji sjajno izgledaju upareni s npr. trapericama ili bijelim hlačama ili za točkastu suknju u kombinaciji s t-shirtom s printom i bijelim tenisicama. Ako ste pak pristalica monokromatskih stajlinga, uz pomoć točkastih detalja uspješno ćete začiniti modnu priču i dati joj posebnu notu.