HRANOM DO ŽELJENOG IZGLEDA

Gwyneth Paltrow otkrila kako održava vitku figuru i što se svakog dana nađe na njezinom tanjuru

09.01.2020 u 13:55

Bionic
Reading

Glumica Gwyneth Paltrow krasit će novo izdanje naslovnice časopisa Harper's Bazaar. Drugi ovogodišnji broj poznatog modnog časopisa otkriva sve o karijeri, privatnom životu, ali i zdravim navikama slavne oskarovke kojoj mnoge žene zavide na izgledu. Paltrow je u intervjuu otkrila kako održava svoju vitku figuru i koja se hrana nalazi na njezinom svakodnevnom jelovniku

Nimalo nas ne iznenađuje da glumica i vlasnica lifestyle brenda Goop, Gwyneth Paltrow, dan započinje žlicom kokosovog ulja. To je, tvrdi glumica, ajurvedski način uklanjanja bakterija iz usta, pozivajući se na drevnu tehniku ​​poznatu kao 'oil pulling'.

Nakon kokosovog ulja slavna glumica dan nastavlja pomno isplaniranim i izbalansiranim jelovnikom. 47-godišnja oskarovka svakog dana obavezno konzumira smoothieje bazirane na proteinima i vlaknima, energetske pločice od kikiriki maslaca, burgere od puretine i zeleni čaj koji, osim što je odlična zamjena za kavu, ima ljekovita svojstva i topi masnoće.

'Nisam ljubitelj doručka', priznala je Paltrow koja dan započinje aktivno, u teretani. U jačanju mišića i podizanju energije pomaže joj GoopGlow 'superprah' koji revitalizira kožu vitaminom C i drugim antioksidansima. 'Opsjednuta sam antioksidansima. Volim jutra započeti sokom od naranče', rekla je oskarovka.

Na putu do ureda uvijek nastoji popiti proteinski smoothie ili energetsku pločicu s kikiriki maslacem.

Oko podneva slijedi ručak. 'Obično se odlučujem za jela koja možete pronaći na stranici Goop-a, kao što je primjerice salata s određenim proteinom ili neki zabavni obrok koji pomaže u detoksikaciji - primjerice meksički jam koji koristim za izradu tacosa. Na stranici nudimo i zdravu verziju burgera od puretine s finim umakom koji je umjesto na kruhu poslužen na listu salate', otkrila je glumica.

U ladici radnog stola Paltrow uvijek drži zdrave zalogaje poput orašastih plodova ili slane perece, a nakon popodnevne užine obavezno popije šalicu čaja i to je, kako kaže, 'drži sitom do večere'.

Prehrana bogata masnoćama Izvor: Wochit / Autor: tportal

Obzirom da su njezina djeca veliki ljubitelji azijske hrane, oskarovka otkriva da se za večeru na njihovim tanjurima najčešće mogu pronaći riba, azijski rezanci (noodles) s povrćem, pečena piletina s povrćem i krumpirima, a otkrila je i kako joj konzumiranje hrane u kasne sate poremeti san, stoga ona i njezini ukućani nastoje svaki dan večerati u 18:30.

Paltrow je otkrila kako prezire kopar te kako zbog etičkih razloga izbjegava jesti mlade životinje - janjad, telad i sl., kao i hobotnice koje je prestala jesti nakon što je saznala koliko su ove životinje inteligentne.

  • +7
Gwyneth Paltrow Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Ljubav prema ukusnoj, zdravoj i kvalitetnoj hrani glumica je naslijedila od oca koji je bio veliki gurman, no kada želi prekršiti pravila i nagraditi se nezdravom hranom, Paltrow otkriva kako najradije poseže za pomfrijem i tjesteninom kojima teško odolijeva.