'španjolsko šminkanje'

Garancija zavodljivog looka: Novi trend u šminkanju inspiriran je španjolskim ljepoticama

22.02.2024 u 20:00

Bionic
Reading

Crvene usne, preplanula koža i naglašene oči ključ su za postizanje looka nalik španjolskim ljepoticama

Trendovi u svijetu makeupa uvijek se mijenjaju, a nakon godina u kojima su najveća inspiracija bile Korejke besprijekorna tena i chic Francuskinje, red je došao na zanosne Španjolke.

Novi viralni fenomen tako je postalo tzv. španjolsko šminkanje. Ovaj stil, inspiriran snagom i ljepotom žena iz ove vatrene zemlje, zaslužan je za tisuće videa u kojima kreatorice sadržaja pokazuju kako postići izgled nalik španjolskim i latino ljepoticama.

'Španjolsku šminku' karakteriziraju velike, voluminozne usne istaknute crvenim ružem, preplanula koža brončanog sjaja i intenzivna šminka oko očiju koja ističe njihovu dubinu.

U nastavku objašnjavamo koje korake trebate slijediti da biste to mogli početi provoditi u praksi.

Raskošna šminka za oči

Kako biste postigli savršen flamenco izgled, počnite tako da počešljate obrve i popunite ih olovkom iste nijanse. Započnite šminkanje očiju osnovnim sjenilom u zemljanoj boji, upotrijebite traku kao vodič za stvaranje savršene crte olovkom i nanesite tamno sjenilo na vanjsko područje oka.

Potom nanesite svjetliju nijansu sjenila na područje najbliže suznom kanalu i završite dobrom maskarom koja očima daje volumen i dubinu.

Preplanula koža

Kako biste postigli karakterističan ton ove šminke, nužan je besprijekoran ten, stoga počnite s korektorom na području podočnjaka i dobro ga izblendajte.

Zatim nanesite podlogu na lice, pazeći da ne uništite već našminkane oči. Iako ovaj korak nije obavezan, upotrijebite proizvod za konturiranje crta nosa, brade, čela, jagodica i čeljusti. Na kraju kistom na lice nanesite brončani puder u prahu kako biste postigli efekt osunčane kože.

Crvene usne

Završni dodir ove neodoljive španjolske šminke su jarkocrvene usne, nezaobilazne u ovom stilu šminkanja. Ružem za usne možete dodati i dašak boje obrazima ako to želite, a ako se osjećate avanturistički, možete nacrtati madež na usnici olovkom za oči te pojačati dojam senzualnosti i zavodljivosti.