pravilno SKIDANJE

Radite li i vi ovu čestu grešku u skidanju šminke? Upravo ona izaziva bore oko očiju

03.02.2024 u 21:15

Bionic
Reading

Među najčešćim beauty savjetima za zdravu i blistavu kožu uvijek se ističe važnost redovitog i temeljitog čišćenja lica. Posebno se to odnosi na područje oko očiju jer, zbog svoje delikatnosti, zahtijeva posebnu pažnju

Prilikom skidanja šminke s kapaka i oko očiju najbitnije je biti precizan i nježan jer cilj nije samo uklanjanje svih tragova maskare ili sjenila, već i borba protiv bora.

Naučiti kako pravilno ukloniti šminku s očiju zapravo je prvi anti-age korak u rutini njege kože, ističe Marcella Ceva Grimaldi, savjetnica za ljepotu u luksuznom salonu Miamo:

'Ne smijemo zaboraviti da ispod kože koju želimo očistiti leži mišić. Zato je važno čistiti ovo područje na način da ima lifting učinak, što pomaže u prevenciji opuštanja i gubitka elastičnosti. Rezultati možda nisu odmah vidljivi, ali s vremenom pažljivo skidanje šminke s očiju može se pokazati kao najbolja anti-age strategija.'

Evo kako pravilno skinuti šminku s očiju

Ključno pravilo je ne trljati ni trepavice ni kožu. Idealno je natopiti pamučnu blazinicu posebnim dvofaznim sredstvom za skidanje šminke i ostaviti ga da djeluje.

'Na taj način kozmetički proizvod ima vremena djelovati i uspostaviti simbiozu s kožom. Cilj nije samo posve ukloniti šminku s očiju, već izbjeći agresiju na ovom području trljanjem koje može izazvati crvenilo i iritacije', kaže Grimaldi.

Područje oko očiju počinje se opuštati od gornjeg kapka, stoga je važno zadržati ga čvrstim tijekom skidanja šminke. Prva stvar koju treba učiniti je staviti jednu ruku preko oka, prstima položenim na obrvu.

'Držeći gornji kapak, pamučni jastučić natopljen sredstvom za skidanje šminke treba pomicati odozgo prema dolje. Akcija je usmjerena na trepavice, koje treba 'češljati' pamučnim jastučićem', objašnjava savjetnica za ljepotu.

Donji rub, koji treba ostati toniran, također zaslužuje pažnju. Pokret je gotovo identičan: 'Stavite ruku na jagodičnu kost i krenite odozgo prema dolje. Čvrstoća kože je ključna da biste izbjegli stvaranje 'nabora' i omogućili joj da ostane elastična, što potiče tonus mišića.'

Koje proizvode koristiti?

Postoji mnogo proizvoda za skidanje šminke, ali nisu svi pogodni za područje oko očiju, pogotovo ako je ono vrlo osjetljivo.

Masne kreme i ulja mogu biti posebno teški. Iako oni uklanjaju šminku, svakako ih treba ukloniti pomoću sredstva za čišćenje s pjenom. Međutim ovakvo sredstvo za čišćenje ponekad zahtijeva nekoliko ispiranja, a ako se ne ukloni potpuno, samo pogoršava situaciju sprječavajući prodiranje aktivnih sastojaka.

'Prvo treba staviti sredstvo za skidanje šminke na ruke, a zatim ga treba zapjeniti vodom prije nego što ga nanesete na lice', objašnjava savjetnica za ljepotu i nastavlja:

'Isto vrijedi za kreme i ulja: sve masne kozmetičke proizvode treba zagrijati kako bi se bolje upili u kožu. S druge strane, pjene su spremne za upotrebu i mogu se odmah koristiti. Međutim pazite na micelarne vode jer ih uvijek treba isprati, čak i prskanjem termalne vode', poručuje.

Za ispiranje najbolje je koristiti vodu iz slavine, a ne krpe i maramice, zaključuje stručnjakinja i poručuje da je bitno nježno tapkati lice bi se osušilo na najsuptilniji način.