TREND SEZONE

Efektnije od crnih: Čizme u ovoj boji svaki stajling čine sofisticiranim

28.11.2023 u 14:39

Bionic
Reading

Bordo čizme ove sezone nametnule su se kao jedan od najelegantnijih trendova u svijetu obuće

Nakon uspjeha obuće metalik sjaja predvođenih čizmama, svoje mjesto na tronu popularnosti u hladnoj sezoni ustupaju verzijama u neodoljivim, tamno crvenim nijansama.

Chic i moderne, bordo čizme ponovno su poželjne, a u središte pozornosti stavljaju ih vodeći brendovi na modnoj sceni.

  • +3
Čizme u boji burgundca Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Od 1920-ih moda je prošla kroz razdoblje tranzicije koju su karakterizirali hrabri izbori boja i stilsko eksperimentiranje. U usporedbi s tradicionalnim nijansama, bordo čizme tada su se pojavile kao avangardnija alternativa, unoseći dašak modernosti u pravila odijevanja toga doba.

Elegantne i svestrane, jer tamno crvena boja dolazi u različitim nijansama, ove čizme nisu ekscentrične poput verzija u standardnoj crvenoj, a izgledaju elegantno poput klasičnih, crnih modela, kakvim ni ove sezone ne oskudijevaju police trgovina.

Vlastiti viđenje bordo čizama ove sezone dali su brojni brendovi. Francuski Hermès, primjerice, opredijelio se za antilop kožu i jarku nijansu tamnocrvene dok je talijanska Bottega Veneta predstavila bordo crveni model od kože u znaku prepoznatljive tehnike tkanja intrecciato.

Kako ove zime nositi bordo čizme

Nije trebalo dugo čekati da bordo čizme nakon osvajanja modnih pisti zavladaju stajlinzima poznatih trendseterica poput Kendall Jenner.

Poznata brineta u sezonsku garderobu uvrstila je visoki model s vrhom u špic, naglasivši ga sivim balonerom stegnutim u struku, a u nošenju čizama obojenih tamnom crvenom bojom ove sezone definitivno nije jedina.

  • +3
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia