RETRO ŠARM

Ova jakna postala je nezaobilazan zimski komad, a evo kakve se verzije sada nose

19.11.2023 u 21:48

Bionic
Reading

Iako su ih u drugi plan posljednjih sezona izgurali modeli poput prošivenih jakni od poliestera, kožne jakne s krznenom podstavom ponovno uživaju pet minuta slave

Tople jakne s dodatkom krzna i ove jesensko-zimske sezone imaju ključnu ulogu na modnoj sceni, barem ako je suditi po njihovoj bogatoj ponudi na policama trgovina, ali i street style prizorima tijekom modnih mjeseci u svjetskim prijestolnicama.

Veća popularnost jakni s krznenom podstavom zabilježena je 2015. godine, kada je svjetlo dana ugledao model Velocite s potpisom popularnog skandinavskog brenda Acne Studios.

Glavna posebnost ove jakne, koja je zaludila svjetske trendseterice, leži u detaljima poput kožnih remenčića na rukavima, bokovima i vratu. Osim velikim krznenim ovratnikom i ostalim detaljima koji je čine jedinstvenom, ističe se predimenzioniranim krojem koji suptilno prati liniju tijela.

O njezinoj popularnosti dovoljno govori činjenica da je dobila pregršt cjenovno pristupačnih verzija, a zahvaljujući višesezonskoj popularnosti, danas slovi za istinski klasik kojem se brojne ljubiteljice mode iznova vraćaju s padom temperatura.

Popularni high street brendovi poput španjolske Zare i ove sezone obogatili su ponudu različitim inačicama kožnih jakni inspiriranih hit modelom brenda Acne Studios, a osim u standardnoj crnoj verziji, stižu u neodoljivim zemljanim tonovima brušene kože i s kontrastnim krznom koje imitira ovčje.

  • +18
Jakne s krznom Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Osim kratkih, tu su duge verzije krznenih jakni u neodoljivim smeđim tonovima i s kontrastnim krznom koje pojačava retro dojam i vibru ludih 70-ih u stajlinzima.

Duže ili kraće verzije krznenih jakni, kakvih ni ove sezone ne manjka na policama trgovina, činit će savršenog stilskog partnera komadima jednakog retro dojma, poput hlača od samta s trapez nogavicama ili ispranog trapera, o čemu dovoljno govore inspirativni stajlinzi street style zvijezdi.