PRAVI HIT

Dominirat će ljetnim stajlinzima: Ove kratke hlače ponovno ćemo viđati posvuda

10.06.2023 u 07:38

Bionic
Reading

Dužine do koljena, no sa siluetom koja manje prianja uz tijelo, bermude se mogu smatrati starijom, sofisticiranijom sestrom biciklističkih hlačica. Upravo one ove sezone imat će ključnu ulogu na modnoj sceni

Ove hlače do koljena dobile su ime po zemlji svog porijekla, a prvi put nošene su kao prilagođena uniforma u vrućoj klimi sjevernoatlantskog otoka Bermuda u 20. stoljeću. U početku su ih nosili muškarci, no njihova silueta ubrzo je pronašla put do ženskog ormara u modnoj eri 50-ih. Udobnost čini bermude praktičnim i elegantnim odabirom za ljetne mjesece, a ove sezone nalaze se visoko na listi vrućih trendova.

  • +5
Bermude Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zahvaljujući čistim linijama, duljini nogavica koja seže do koljena i suptilno naglašenom struku, klasične bermude smatraju se univerzalno laskavim odjevnim komadom.

Ove hlače nanovo poželjnim učinila je holivudska miljenica Julia Roberts u ‘Zgodnoj ženi’, a brojne siluete kakve brendovi predlažu za aktualnu sezonu izgledaju kao da stižu ravno iz njezina kultnog filma iz 90-ih.

Kao sušta suprotnost verzijama iz 80-ih i 90-ih godina, koje djeluju poput skraćenih verzija uredskih hlača, nalaze se bermude s niskim strukom, kargo stila s detaljem džepova ili od trapera. Ovakve verzije bermuda vrhunac popularnosti doživjele su početkom milenija, a u aktualnim kolekcijama predstavili su ih brendovi poput Givenchyja i talijanskog Diesela.

  • +17
Givenchy SS23 Izvor: Profimedia / Autor: JANA CALL ME J/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA