MODNI POVRATAK

Vrući trend sezone: Najudobnija verzija sandala na petu nikad nije izgledala privlačnije

04.04.2023 u 06:22

Bionic
Reading

Nisu samo balerinke ovog proljeća veliki povratnički trend u svijetu obuće. Cipele s punim potplatom, kakve smo voljeli nositi u eri 90-ih i početkom milenija, vratile su se na velika vrata, no ne i bilo kakve verzije

Iako će na spomen punog potplata na obući danas brojni pomisliti na espadrile, ovaj modni klasik sada je dobio dostojnu konkurenciju u puno glamuroznijim modelima, kao stvorenim za nošenje od jutra do mraka.

  • +9
Cipele s punim potplatom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na police trgovina ne prestaju stizati sandale i natikače čija je glavna karakteristika, osim punog potplata, statement izgled u pogledu boja i detalja, a da je riječ o trendu u svijetu obuće koji će dominirati u tjednima pred nama, dovoljno govore najnoviji podaci Stylighta.

Popularna modna platforma u svom friškom izvještaju o proljetnim trendovima naglasila je da su pretrage kupaca za sandalama s punim potplatom narasle za 328 posto, a potražnja za cipelama s ovom petom općenito se povećala za 194 posto.

Sve to dovoljno govori o trijumfalnom povratku wedge cipela, no u odnosu na verzije kakve smo navikli viđati proteklih godina, detalj punog potplata danas je puno dotjeraniji, što dodatno doprinosi statement izgledu same obuće.

Osim toga, dobro je poznato to da obuća na punu petu po udobnosti uvjerljivo prestiže modele s tankom potpeticom, stoga ćete ovaj vrući trend sasvim lako prigrliti.