PROLJETNA RENESANSA

Izvucite dobru staru bomber jaknu iz dubine ormara jer je opet zasjela na modni tron

25.03.2023 u 07:42

  • +19

Bomber jakne

Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Bionic
Reading

Kapute i pernate jakne uskoro ćemo zamijeniti laganijim opcijama, a izbor brojnih dama u proljetnim mjesecima mogla bi biti dobra stara bomber jakna

Bomberica kao vrsta jakne stvorena je davne 1926. godine s ciljem zaštite pilota od niskih temperatura. Nekoliko desetljeća kasnije postala je punopravnom članicom ulične mode, a njezina maslinastozelena verzija klasikom u ormaru.

Veliku popularnost na modnoj sceni bomber jakne posljednji su put imale 2013. godine, kada je njihove verzije u duhu modnog maksimalizma u prvi plan gurnuo talijanski Gucci. Modne ovisnice tada su poludjele za ovim komadom, no u nadolazećim godinama pale su u sjenu.

Deset godina kasnije bomber jakne doživljavaju pravu renesansu, ponovno sloveći za ključni trend i jedan od najpoželjnijih modela s prelaskom iz hladnih u tople mjesece u godini. Njihov trijumfalni povratak na modnu scenu prošle godine najavili su renomirani dizajnerski brendovi poput talijanske Prade.

U još uvijek aktualnoj sezoni jesen/zima i u sklopu kolekcije Re-Nylon, Prada se poigrala klasičnim izgledom bomberice, podarivši joj glamurozan izgled s detaljima poput perja i cvjetnih 3D aplikacija.

O novoj popularnosti bomberica naveliko se govorilo ove zime i zahvaljujući dramatičnoj verziji od kože s potpisom modne kuće Loewe, u kakvoj smo imali priliku vidjeti najveće predvodnice trendova.

U istom razdoblju ljubiteljice mode diljem svijeta pomamile su se za sivom bombericom po znatno pristupačnijoj cijeni i s potpisom španjolske Zare. Sve to dovoljan je pokazatelj nove popularnosti koju uživa dobra stara bomber jakna, i to u svim svojim inačicama.

Osim na modnim pistama i policama trgovina, bomber jakna posljednjih mjeseci dominira stajlinzima nekih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice.